home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έθελξε στο Παρίσι με τα άπταιστα Γαλλικά του ο Κώστας Βλάσης

Συναντήσεις στο Παρίσι με την καθηγήτρια στο τμήμα ελληνικών του INALCO κ. Σοφία Βασιλάκη, την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας Παρισίου Γεωργία Κούβελα, τον Αντιδήμαρχο της πόλης Antony Γιάννη Βουλδούκη αλλά και πολλούς ακόμη Έλληνες, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν στη Γαλλία είτε έφυγαν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, είχε χθες ο Αρκάς υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Όλοι τους κρατούν τη φλόγα της Πατρίδας μας δυνατή μέσα τους ανέφερε σε ανάρτησή του.

Άπταιστα Γαλλικά

Στο διεθνές συνέδριο με τίτλο “Le Psautier de Paris (BNF, Grec 139)” το οποίο διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μελετών Βενετίας, ήταν προσκεκλημένος ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο κώδικας Parisinus gr. 139, ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά εικονογραφημένα χειρόγραφα που χρονολογείται περί το μέσον του 10ου αιώνα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε στο συνέδριο σε άπταιστα Γαλλικά και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των λαών και η συνεργασία της χώρας μας με τη Γαλλία σε πολιτιστικό και όχι μόνο επίπεδο ήταν και παραμένει άριστη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis