home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην Επίδαυρο το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Στην Επίδαυρο το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Στην Επίδαυρο, θα βρεθεί τις επόμενες μέρες το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και ειδικότερα η χορωδία “Sonorae”, αφού θα παρουσιάσει παράσταση στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η μαέστρος Κατερίνα Τσίτσα, μίλησε τόσο για τη χορωδία όσο και για την προθυμία των μαθητών-μελών της να δουλέψουν σκληρά γι’ αυτή την προσπάθεια. Όπως σημείωσε: «Είναι μια χορωδία ομοίων φωνών του σχολείου μας, που απαρτίζεται κυρίως από κορίτσια του Λυκείου, αλλά και επιλεγμένες φωνές από το Γυμνάσιο. Κέρδισε δε στο διαγωνισμό interkultur που διεξήχθη το 2019, αποσπώντας το χρυσό βραβείο κατηγορίας VI.»

Μιλώντας για τα επακόλουθα της μεγάλης αυτής διάκρισης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ύστερα από τη διάκριση αυτή η χορωδία επιλέχθηκε από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να συμμετάσχει στο έργο ”Τα Γεγονότα” και από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για να συμμετέχει στο έργο ”Τhe Soccer Opera”.

Λόγω των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν μέσα στη χρονιά, αναβλήθηκαν και οι δύο παραστάσεις, που όμως, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα».  

Κλείνοντας, η Κατερίνα Τσίτσα, υπεύθυνη της χορωδίας “Sonorae”, σημείωσε: «Το έργο που θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο είναι του Λευτέρη Βενιάδη, ενώ πρόκειται για μια όπερα ποδοσφαίρου. Είναι άκρως τιμητικό τόσο για το σχολείο μας όσο και για την πόλη της Καλαμάτας ευρύτερα, να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ελλάδα».

Από πλευράς της, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Τρισεύγενη Πουλοπούλου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι για το γεγονός ότι η θρυλική χορωδία “Sonorae” θα ταξιδέψει και θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ αυτό, που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Στέλνουμε ευχαριστίες στο Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες δε, στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έχοντας ξεκινήσει τις πρόβες τους εδώ και πάρα πολύ καιρό αγόγγυστα».  

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis