home design 800x400
home design 1170Χ320

Ψήθηκε το Κρανίδι με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα

Γυμνάσιο Κρανιδίου

Ψήθηκε από τη ζέστη την Παρασκευή το Κρανίδι, σπάζοντας τα θερμόμετρα και καταγράφοντας την υψηλότερη θερμοκρασία Πανελλαδικά.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στον πίνακα του meteo που ακολουθεί φαίνεται ότι στο Κρανίδι καταγράφηκε θερμοκρασία 41,7 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας τα θερμόμετρα.

Πίνακας meteo.gr

Όπως αναφέρουν ο Σ. Ντάφης και Κ. Λαγουβάρδος μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας σε σχέση με την Πέμπτη 01/07 καταγράψαμε την Παρασκευή 02/07, όμως και πάλι σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40°C. Μόλις 2 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ξεπέρασαν τους 40°C όπως φαίνεται και στον Πίνακα, και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Επίσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38°C. Την ίδια ώρα, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις εκδηλώνονται στη Θράκη οι οποίες είχαν σωστά προβλεφθεί. 

Ο επόμενος χάρτης δείχνει την κατανομή των μεγίστων θερμοκρασιών που κατέγραψαν 413 μετεωρολογικοί σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πίνακας meteo.gr

Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπεται το Σάββατο 03/07. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis