home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μία ζωντανή γειτονιά του Ναυπλίου που είναι σήμερα η πιο υποβαθμισμένη

Νέες Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου

Καταγγέλλουν πως ζουν σε μια ζωντανή γειτονιά του Ναυπλίου που ωστόσο είναι σήμερα η πιο υποβαθμισμένη, χωρίς χώρους άθλησης, με κατεστραμένες πλατείες και χωρίς χώρο εκδηλώσεων και συναθροίσεων. Τον τελευταίο χρόνο, οι κάτοικοι των Νέων Εργατικών Κατοικιών κατέθεσαν δύο φορές μέσω του συλλόγου τους, πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την αναβάθμισή του οικισμού.

Η πρώτη πρόταση έγινε στις 30 Ιουλίου 2020 και η δεύτερη στις 15 Μαρτίου 2021.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα -όπως ισχυρίζονται- δεν έχουν λάβει καμία επίσημη γραπτή απάντηση σχετικά με το αίτημά τους.

Το υπόμνημα

Ακολουθεί το υπόμνημα με τα αιτήματά τους το οποίο υπέβαλαν προς τον Δήμο Ναυπλιέων στις 15 Μαρτίου:

«Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι

Αφορμή για την σύνταξη και υποβολή του παρόντος υπομνήματος είναι η καθυστέρηση απάντησης από μέρους του Δήμου σε σειρά αιτημάτων που αφορούν την αναβάθιση του οικισμού μας.

Καταρχάς θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην συνοικία μας διαμένουν περι των 140 οικογενειων Ναυπλιωτών (μεταξύ των οποίων και αρκετές πολύτεκνες οικογένειες).

Σας ενημερώνουμε ότι μέσα στον περασμένο Ιούλιο συναντήθηκαν μελη του συλλόγου μας με τον δήμαρχο της πόλης και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τα αιτήματα-προτάσεις του συλλόγου με σκοπό την αναβάθμηση της γειτονιάς.

Κατόπιν και συγκεκριμένα στις 30.7.2020 καταθέσαμε στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου τα αιτήματά μας με αριθμό πρωτοκόλλου 11077. Από τότε μέχρι σήμερα πέραν από έναν καθαρισμό των χώρων πρασίνου δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση για την πορεία των αιτημάτων μας.

Τα βασικά μας αιτήματα είναι:

α) Παραχώρηση ενός από τα δημοτικά καταστήματα του πρώην ΟΕΚ που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο, για τις ανάγκες του συλλόγου. Για αυτό το σκοπό είχε αρχικά χτιστεί (με χρήματα των οικιστών) το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το ολοήμερο νηπειαγωγείο για την διενέργεια συναθροίσεων και κλειστών εκδηλώσεων. Μετά την μεταφορά του ολοήμερου νηπειαγωγείου δεν προβλέθφηκε η παραχώρηση ενός νέου χώρου εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτιστική και ομαλή λειτουργία του συλλόγου μας. Ζητούμε λοιπόν την άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

β) Να εγκατασταθούν σαμαράκια στην είσοδο της γειτονιάς για την ασφάλειας των κατοίκων. Οι διερχόμενοι αυτοκινητηστές που έρχονται να παραλάβουν τα παιδιά τους από το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό πολύ συχνά αυξάνουν ταχύτητα αποτελώντας κίνδυνο για τους διαμένοντες στην γειτονιά καθώς και για τα υπόλοιπα αδέσποτα και κατοικίδια ζώα (γάτες, σκυλιά κλπ).

γ) Ανάπλαση της νοτιοδυτικής πλατείας. Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε να αποκατασταθούν οι φανοστάτες και τα παγκάκια. Επίσης στα δύο αγροτεμάχια που βρίσκονται στο κέντρο να δημιουργηθεί δημοτικός λαχανόκηπος ο οποίος με παρέμβαση του δήμου να υδροδοτηθεί και να περιφραχθεί για προστασία από τα διερχόμενα συχνά γιδοπρόβατα που περνούν από την συνοικία.

δ) Δημιουργία νέων χώρων άθλησης για τα παιδιά της γειτονιάς μας. Αυτή την στιγμή πέραν από την κεντρική πλατεία με την παιδική χαρά και ένα εντελώς πρόχειρα φτιαγμένο και ασυντήρητο γήπεδο του μπάσκετ (στην βόρειοανατολική πλευρά δίπλα από το σημείο που κόπηκαν τα 30 πέυκα και λεύκες για να μετατραπούν σε πάρκινγκ) δεν υπάρχει άλλος χώρος όπου θα μπορούν τα παιδιά να αθληθούν.

ε) Τακτική φροντίδα και καθαρισμό του οικισμού με χρηματοδότηση από τα ενοίκια που λαμβάνει ο δήμος από την ενοικίαση των καταστημάτων, όπως προβλέπεται στο σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (εν έτει 1997) που σας επισυνάπτουμε.

στ) Προστασία και περιποίηση του πευκώνα της συνοικίας με βάση τις αρχές της επιστήμης και όχι αυθαίρετες παρεμβάσεις υπό την πίεση λίγων κατοίκων που καταπατούν τους κοινόχρηστους χώρους προς ιδίον όφελος όπως χαρακτηριστικά συνέβη πλησίον του ναού του αγίου Νεκταρίου- εν μέσω καραντίνας- με την κοπή 30 25ετών καταπράσινων δέντρων και την αντικατάστασή τους με ελενίτ για το παρκάρισμα αυτοκινήτων.

Ζητούμε να υπογράψετε το υπόμνημά μας και να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθεια του συλλόγου του οικισμού μας για ουσιαστική αναβάθμιση της ζωής μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis