home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΜεσσηνία

Καλαμάτα: Πρόσκληση στα ταλέντα του χορού και της μουσικής να λάμψουν

Το καλοκαιρινό «Showcase Festival» μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω πανδημίας, επιστρέφει δυναμικά και ανοίγει και πάλι τις «πόρτες» του 10 Ιουλίου 2021, στον υπαίθριο χώρο της προκυμαίας του λιμανιού Καλαμάτας.

Το  ‘2Ο Φεστιβάλ Ανάδειξης Δημιουργίας & Προβολής Ταλέντου’ των καλλιτεχνικών φορέων του τόπου μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την οργάνωση και το σχεδιασμό του, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στο Λιμάνι Καλαμάτας (προκυμαία).

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε καλλιτεχνικές ομάδες χορού, μουσικής, τραγουδιού του τόπου μας να καταθέσουν τις προτάσεις συμμετοχής τους έως και τις 30 Ιουνίου 2021.

Το Showcase Festival βραβεύει την καλλιτεχνική δημιουργία των ομάδων χορού και μουσικής καθώς και το έργο των εκπαιδευτών τους και απονέμει διπλώματα, πλακέτες, φωτογραφίες και βίντεο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Το Showcase Festival – Music & Dance Art Performances, φέτος με την επανεκκίνησή του για άλλη μια χρονιά στην Καλαμάτα, στοχεύει να επανασυστήσει στο νεανικό κοινό την αναγκαιότητα επαφής του με την τέχνη της μουσικής και του χορού. Οι καλλιτέχνες, μετά από μια μακρά περίοδο αποχής, αδράνειας και στασιμότητας, θα βρεθούν παρόντες σε ένα κλίμα ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, και κοινωνικοποίησης για να ξεδιπλώσουν την τέχνη τους, αποδεικνύοντας πως και σε δύσκολες συνθήκες, δεν εγκαταλείπουν την Τέχνη και το όραμά τους. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ η ώθηση και το κίνητρο στους  ‘εν δυνάμει’ καλλιτέχνες του τόπου, που με την εμφάνισή τους, θα αναδείξουν τη δύναμη που κρύβουν στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα τους, τα οποία λειτουργούν αλληλένδετα και χρωματίζουν κάθε έκφανση της ζωής κάθε ατόμου. Ιδιαίτερα το έτος αυτό, κρίνεται απαραίτητη η προτροπή των καλλιτεχνών του τόπου μας για την ανάδειξη της πολιτιστικής τους δημιουργίας.

Τα επιδραστικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου φεστιβάλ στους συμμετέχοντες, είναι πρωταρχικής σημασίας για τους ίδιους αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία, για τη σχέση των νέων ανθρώπων του τόπου μας με την τέχνη και τον πολιτισμό που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Πυρήνας του Φεστιβάλ υπήρξε η Κοινωφελής Εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων και θεαμάτων ‘PolisArt’ Κοιν.Σ.Επ, το πεδίο του πολιτισμού, των τεχνών, των ανθρώπων και των τολμηρών ιδεών για τις σύγχρονες πόλεις που μας ενώνει. Πηγή έμπνευσης του Φεστιβάλ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας Dance Challenge’ για καθετί στην Τέχνη του θεάματος που αποτελεί «Πρόκληση και Καινοτομία στις σύγχρονες πόλεις».

Το μοναδικό πολιτιστικό Φεστιβάλ μουσικών και χορευτικών σχημάτων στην Πελοπόννησο, που εμπνεύστηκε και προσπαθεί να καθιερώσει η Νίνα Δράκου σε συνεργασία με το Cid Unesco Καλαμάτας (Conseil International de Dance) και άλλους φορείς, στο πλαίσιο της παραγωγής «Νέου Πολιτιστικού Προϊόντος», παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά με στόχο να προσφέρει ένα σημαντικό βήμα ομαδικής έκφρασης και δημιουργίας σε πολλές  ταλαντούχες καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου, κυρίως εφήβων και παιδιών με σκοπό την ανάδειξη τους.

Θέματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και τους σύγχρονους προβληματισμούς των ανθρώπων όπως ο εγκλεισμός, η απομόνωση, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η αδράνεια, ο φόβος, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα, η ανασφάλεια, ο ψυχικός κόσμος κ.α, αλλά και τα οράματα των καλλιτεχνών, καθορίζουν τους άξονες του Φεστιβάλ. Κριτήρια επιλογής αποτελούν η πρωτοτυπία των performances (η ιδιαίτερη θεματική, η ακουστική και κινητική πρόταση, η δυναμική παρουσία, η σατιρική διάσταση) καθώς και η παρουσίασή τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ ως ΄νέα καλλιτεχνική δημιουργία’.

Οι μουσικές ομάδες μπορεί να είναι μουσική μπάντα, χορωδίες, συγκροτήματα,  τραγουδιστές κ.α. Οι χορευτικές ομάδες, μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη διεθνών έντεχνων χορών. Όλες οι performances θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21:00 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα παραγωγής στην Προκυμαία στο Λιμάνι Καλαμάτας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Νίνας Δράκου.

Καλλιτεχνικές ομάδες από την Τέχνη του χορού και της μουσικής απ’ όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (έδρα ομάδας, ονομασία καλλιτεχνικού φορέα, τίτλοι τραγουδιών ή χορογραφίας, σύντομη περιγραφή του project και μικρό σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις ή πρόβες αν υπάρχει, ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτών και όλων των ερμηνευτών του σχήματος με τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας τους) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  έως τις 30 Ιουνίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους και να δηλώσουν εμπρόθεσμα τη συμμετοχή τους, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Οι καλλιτέχνες που είχαν συμμετάσχει στο 1ο Showcase Festival του 2019 έχουν δικαίωμα να δηλώσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους, αποστέλλοντας όμως νέα πρόταση. Οι καλλιτεχνικές ομάδες (από 4 άτομα και πάνω), καλούνται να παρουσιάσουν στο «Φεστιβάλ Ανάδειξης Δημιουργίας και Προβολής Ταλέντου», πρωτότυπα καλλιτεχνικά projects και performances διάρκειας 2-12 λεπτά. Δεν αποκλείονται χοροθεατρικές performances ή μουσικοχορευτικές παράλληλα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button