home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΨυχαγωγίαFeatured

Εμβόλιο και φύγαμε για… Disco Capaki

Το πρώτο κατάστημα διασκέδασης στην Αργολίδα που σκέφτεται να ανοίξει μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός και βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο. Ο λόγος για την διάσημη Disco Capaki που πέρσι το καλοκαίρι παρέμεινε κλειστή, μετά από 39 ολόκληρα καλοκαίρια.

Η αδιάκοπη και ατελείωτη διασκέδαση που προσέφερε η disco στο κοινό, όλα αυτά τα χρόνια, αναστάλθηκε λόγω του κορωνοιού, όπως συνέβη και σε όλα τα μαγαζιά της χώρας φυσικά. Η ελπίδα των εκατοντάδων φίλων της disco πως θα συναντηθούν και πάλι στην ίδια «ιστορική» πίστα, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, με πιθανότερη ημερομηνία, της 15η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της disco Capaki, μέσω των social media.

Καθώς είναι ακατόρθωτο να υπάρξει χορός και δύο μέτρα απόσταση, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως θα είναι είναι το πρώτο μαγαζί στην Αργολίδα που θα πάει με το μοντέλο «μόνο για εμβολιασμένους» αφού ο covid-19 δηλώνει ακόμη παρόν στην κοινότητα.

«Κλίνουμε προς το μοντέλο: “Εμβόλιο και αέρα στα πανιά μας” γιατί κακά τα ψέματα, Disco Capaki με δύο μέτρα απόσταση και μάσκα είναι σα χωριάτικη σαλάτα χωρίς φέτα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι της Disco σε ανακοίνωσή τους στο facebook.

Όλα αυτά με μία μικρή επιφύλαξη, «ακόμα κάνουμε συσκέψεις επι συσκέψεων, ζυμώσεις, διεργασίες για να δούμε το πώς», επισημαίνει η ανακοίνωση, που βάζει και ένα «μάλλον» στο επικείμενο άνοιγμα, που -όπως όλα δείχνουν- φέτος θα πραγματοποιηθεί, μόνο για όσους έχουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή το Ευρωπαϊκό «Green Pass».

Μάλλον ευχάριστα λοιπόν τα νέα για τους …εμβολιασμένους φίλους της disco Capaki, που πλέον, μετρούν αντίστροφα για τη μεγάλη βραδιά.

Η θρυλική Disco Capaki

Τη δεκαετία του ’80 ένας πορτοκαλεώνας στην Επίδαυρο μετατράπηκε σε χώρο διασκέδασης, ακολουθώντας μουσικά και αισθητικά το ρεύμα της εποχής.

Μέσα σε ένα χωράφι με πορτοκαλιές στην Παλαιά Επίδαυρο και κάτω από τις νερατζιές και τις λεμονιές βρίσκεται μία ντίσκο βγαλμένη από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Στέκι διασήμων και θεατών του αρχαίου θεάτρου, έχει προσφέρει για δεκαετίες αξέχαστες βραδιές μετά τις παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Η Ντίσκο Καπάκι του Ηλία και της Αγγελικής άνοιξε το 1981 και επί 37 χρόνια παραμένει κλασικό στέκι για ντόπιους και επισκέπτες τους θερινούς μήνες.

Σήμα κατατεθέν η διάσημη πίστα του μαγαζιού η οποία παραμένει ίδια όλα αυτά τα χρόνια και δίνει έναν ρετρό τόνο σε μία από τις ελάχιστες τέτοιες ντίσκο (αν όχι η μόνη) που παραμένουν ανοιχτές και συνεχίζουν ακάθεκτες μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα.

Πάντα συνυπήρχαν και γίνονταν ένα κουβάρι οι ντόπιοι με τους τουρίστες και τους διάσημους. Από το «Καπάκι» έχουν περάσει ο Peter Stein, ο Τσαρούχης, ο Κουγιουμτζής, ο Παπαμιχαήλ, ο Λυκουρέζος με την Λάσκαρη, ο Κούρκουλος με τη Λάτση, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Αντώνης Τρίτσης κ.α.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Μπράβο επιτέλους.. Αντε να αρχίσουμε να διασκεδάζουμε ασφαλείς…. Μπράβο στον καταστήματαρχη γιαυτη την απόφαση…. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα καταστήματα…

Διαβάστε ακόμα

Back to top button