home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κολύμβηση: Επανέρχεται ο ιστορικός μαραθώνιος

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κολύμβηση: Επανέρχεται ο ιστορικός μαραθώνιος

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής. Περιλαμβάνει διάφορες διαδρομές κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο κολυμβητικός αγώνας παρέχει τη δυνατότητα στους σύγχρονους κολυμβητές να μιμηθούν το ιστορικό κατόρθωμα του Σκυλλία και της Ύδνας, κολυμπώντας πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 800μ. (για παιδιά) στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Ιουλίου 2021 στα στενά του Αρτεμισίου – την τοποθεσία της ιστορικής Ναυμαχίας μεταξύ Ελλήνων και Περσών.

Τι αφορά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης;

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί την αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής, 2.500 χρονιά μετά την επίτευξή της. Περιλαμβάνει διάφορες διαδρομές open water και διοργανώνεται από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού ενώ η ActiveMedia Group έχει αναλάβει το sports production.

Ποιες είναι οι διαδρομές;

Η διοργάνωση κολύμβησης open water δίνει στους κολυμβητές της σύγχρονης εποχής την ευκαιρία να επαναλάβουν το ιστορικό επίτευγμα του Σκυλλία και της Ύδνας, κολυμπώντας πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής Ναυμαχίας του Αρτεμισίου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης open water 10χλμ, 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ καθώς και έναν αγώνα 800μ για παιδιά στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στην Βόρεια Εύβοια.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα συγκεντρώσει για ακόμα μία χρονιά σπουδαία ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης. Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν παρουσία του αργυρού Ολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Σπύρου Γιαννιώτη. 

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά, ο Ούγγρος κάτοχος του Oceans Seven και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Attila Manyoki, ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής  ice swimming που έχει κολυμπήσει στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά και γρηγορότερος κολυμβητής στον κόσμο στην κατηγορία του, Quinn Fitzgerald και ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός. 

Η λίστα των Ελλήνων συμμετεχόντων εμπλουτίζεται από μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης όπως οι Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή και Ηλέκτρα Λεμπλ.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου το πρωί, 4 κορυφαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν τον άθλο του Σκυλλία και της Ύδνας, των πρώτων δηλαδή κολυμβητών υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο, που βοηθήσαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου, το 480 π.Χ. 

Οι κολυμβητές που θα επιχειρήσουν να καλύψουν την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 14χλμ. είναι ο Attila Manyoki, η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters και περσινή νικήτρια στα 10χλμ, Βίκυ Κουβέλη, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου και ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί, η δράση θα ξεκινήσει με τον νέο αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης των 5χλμ, στις 14:00 θα ακολουθήσει η εκκίνηση του 1.5χλμ και το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με τον αγώνα 3χλμ στις 15:30. Οι κολυμβητές θα κινηθούν εντός των τετράγωνων και τριγωνικών αντίστοιχα διαδρομών που έχουν σχεδιαστεί με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί. 

Την Κυριακή 4 Ιουλίου, η διοργάνωση θα κορυφωθεί με τη μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή των 10χλμ. Οι κολυμβητές όπως και οι συνοδοί του συγκεκριμένου αγώνα θα επιβιβαστούν στην προβλήτα της παραλίας Πευκί, στις 06:30 το πρωί, για να γίνει η μεταφορά τους με σκάφος, αμέσως μετά, στις 07:00, στο σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 08:00 με σημείο τερματισμού την παραλία Πευκί. Παράλληλα, στις 09:00 το πρωί, θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας 800μ. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis