home design 800x400
home design 1170Χ320

Στην Σπάρτη η παλαίστρια Πρεβολαράκη εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ελληνίδα παλαίστρια, Μαρία Πρεβολαράκη, μία από τις ελπίδες για ένα μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Σπάρτη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μόησεν Παριγέι και η ΕΛΟΠ αποφάσισαν να διεξαχθεί η προετοιμασία στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, όπου μπορούν να συνδυάσουν το αγωνιστικό κομμάτι με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, εξαιτίας των μεγάλων δυνατοτήτων που προσφέρει ο Ταΰγετος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου που διαμένει έχει στηθεί τάπητας όπου κάνει τις προπονήσεις της χωρίς προβλήματα.

Στην Σπάρτη βρίσκεται και ο αθλητής Φώτης Παπαδάκης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί και ο Νεκτάριος Κουζούπης, που θα βοηθήσουν την Πρεβολαράκη στην προπόνηση.

Το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι και μετά θα αναχωρήσει για το Τόκιο, όπου μαζί με τον Γιώργο Πιλίδη θα ζήσουν το Ολυμπιακό όνειρο.

Ποια είναι η Μαρία Πρεβολαράκη

Η Μαρία Πρεβολαράκη (γεννηθείσα στις 21 Δεκεμβρίου 1991 στην Αθήνα) είναι Ελληνίδα παλαίστρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών. Αγωνίστηκε στο ελεύθερο 55 κιλών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και αποκλείστηκε από την Γιούλιγια Ράτκεβιτς στους προημιτελικούς. Έχει κερδίσει δύο χρυσά στους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 και 2018, στις κατηγορίες των 55 και 53 κιλών αντίστοιχα.

Στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση. Έχει κατακτήσει χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών το 2012 στον Καναδά και επίσης χάλκινο στο παγκόσμιο πρώτα γυναικών το 2017 στο Παρίσι. Σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυναικών έχει κατακτήσει χάλκινα το 2013 και το 2014 στη Γεωργία και τη Φινλανδία αντίστοιχα. Επίσης Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών το 2017 στη Σερβία και το 2018 στη Ρωσία.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η Πρεβολαράκη κατέκτησε στη Σερβία το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο πάλης γυναικών, επικρατώντας με 5-1 της Πολωνίδας Ζάσινα στον τελικό των 53 κιλών. Έτσι, κέρδισε την πρώτη θέση στον κόσμο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis