home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Καλλίνικος για την επίθεση με βιτριόλι: «Νομίζαμε πως μας ρίχνει αγιασμό»

Για την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι από ιερωμένο στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, της οποίας ήταν ένα από τα θύματα, μίλησε ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος. Όντας στην αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο ιερωμένος από το Άργος βρέθηκε στο επίκεντρο της σοκαριστικής επίθεσης με καυστικό υγρό που εξαπέλυσε ο 37χρονος ιερέας από τις Σέρρες, στέλνοντας 10 άτομα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 7 μητροπολίτες

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, «καθόμασταν στη σειρά, στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων λόγω κορωνοϊού. Είχαμε φτιάξει μία σειρά με αποστάσεις μεταξύ μας. Ήταν μεγάλη η γραμμή από τη μία άκρη στην άλλη. Στα έδρανα από τη μια πλευρά ήταν ο δράστης με τους τρεις λαϊκούς συνηγόρους του».

Περιγράφοντας καρέ καρέ τα γεγονότα σημείωσε πως κάποια στιγμή ο δράστης σηκώθηκε για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου. «Του είπαμε πως η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή για τυπικούς λόγους, καθώς ήταν εκπρόθεσμη».

«Όταν το άκουσε, έκανε μία κίνηση στα πόδια του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο. Στα δύο λίτρα ήταν, μπουκάλι με λαιμό. Το κράταγε με τα δύο χέρια και ράντιζε όλο το προεδρείο με κυκλικές κινήσεις. Φοράγαμε μάσκες, μόνο τα μάτια μας ήταν ακάλυπτα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός. Όταν είδα όμως ότι το υγρό έγινε κόκκινο, κατάλαβα. Άρχισαν να με τσούζουν τα μάτια μου. Έβαλα τα χέρια για προφύλαξη και άρχισα να τρέχω. Έριξα νερό σε μια βρύση έξω», είπε ο μητροπολίτης Καλλίνικος περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου.

Όπως είπε, δεν είχε σημαντικά τραύματα στο πρόσωπο καθώς είχε χρησιμοποιήσει τα χέρια του για προφύλαξη. Αμέσως μετά ο ίδιος μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε μόνος του με τον οδηγό του στον Ευαγγελισμό. Εκεί στα επείγοντα τον ανέλαβαν και τον ενημέρωσαν πως δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά στα μάτια, παραπέμποντάς τον στον ΚΑΤ προκειμένου να κάνει περαιτέρω έλεγχο ένας χειρουργός. Το ίδιο βράδυ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς δεν έχρηζε περαιτέρω νοσηλείας.

Μαλτέζος: Ελαφριές οι ποινές για τέτοια αδικήματα

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και δικηγόρος Γιάννης Μαλτέζος αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, σχολίασε:

«Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ήταν ένας εκ των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, που δέχθηκαν άνανδρη επίθεση με βιτριόλι.

Ο αποτροπιασμός και η θλίψη μας για τέτοιου είδους γεγονότα και οι ευχές και προσευχές όλων μας για ταχεία ανάρρωση όλων των θυμάτων της επίθεσης είναι δεδομένες.

Ας αναρωτηθούμε ωστόσο αν πρέπει η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως θεωρείται η επίθεση με βιτριόλι, να μην δικαιολογεί καν την προφυλάκιση του δράστη και να οδηγεί στην πραγματικότητα σε ελαφρές ποινές. Έρχεται και αυτή η παραβατική συμπεριφορά, η ευκολία με την οποία υπάρχει καταφυγή σε τυφλή βία να μας προβληματίσει για την ποινική μεταχείριση των δραστών και τις επιβαλλόμενες ποινές».

Τι είπε ο Καλλίνικος σε Καμπόσο

Το θλιβερό συμβάν της επίθεσης με βιτριόλι στους Μητροπολίτες σχολίασε και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, μετά από επικοινωνία που είχε με τον μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικο.

«Η βαθιά εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό του, δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο και επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπου και με διαβεβαίωσε πως είναι καλά στην υγεία του! Από πλευράς μου του μετέφερα την αγωνία όλων εμάς, των συντοπιτών του, καθώς και τις θερμότερες ευχές μας!», τόνισε ο Δημήτρης Καμπόσος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button