home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFirst Featured

Τέλος από αύριο οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Τέλος στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να βάλουν οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά που αναμένονται σήμερα το απόγευμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο θα ισχύσει από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου, βάζοντας τέλος σε ένα από τα κυριότερα μέτρα του lockdown αλλά όχι και στις διαφωνίες που εγείρονται.

Σήμερα, από το πρωί οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν για το θέμα της μη χρήσης μάσκας, στους εξωτερικούς χώρους, με τις ανακοινώσεις επ’ αυτού να γίνονται κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η χρήση μάσκας αναμένεται να καταργηθεί άμεσα για τους εξωτερικούς χώρους με την σύσταση για την χρήση τους όπου παρατηρείται συνωστισμός να παραμένει. 

Επίσης, αναμένεται να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε θεάματα όπως θέατρα/ συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα.

Ποιοι διαφωνούν

Πάντως διαφωνίες για την κατάργηση της μάσκας έχουν εκφράσει η Αθηνά Λινού και προ ημερών η Ματίνα Παγώνη.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας, είναι σαφές ότι φαίνεται θα έχουμε περαιτέρω μείωση στο προσεχές διάστημα, μέχρι 10 Ιουλίου θα έχουμε μεγάλη ελάττωση των νοσηλευομένων με τα μοντέλα που υπάρχουν».

Αυτό επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, προσθέτοντας ταυτόχρονα οτι έχουμε ένα πολύ χαμηλό δείκτη Rt που είναι 0,74, ενώ έχουμε εμβολιάσει κι ένα 30% του πληθυσμού. «Αυτά τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με τον κάλο καιρό, αλλά και με τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα» σημείωσε ο καθηγητής.

Για τις μάσκες και το σενάριο να αρθεί η υποχρεωτική χρήση τους σε εξωτερικούς χώρους είπε: «Μέχρι στιγμής η μάσκα βοήθησε πολύ στον έλεγχο της πανδημίας. Έχουμε όμως και ένα 40% ανεμβολίαστους αρκετά σημαντικός πληθυσμός. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε γενικό πλαίσιο δεν είναι σωστό να το πούμε. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικό χώρο, όταν είμαστε σε αποστάσεις και περπατάμε υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούμε».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button