Ο ξυλοδαρμός στο Άργος, η δολοφονία της Καρολάιν και το …αυγό του φιδιού

Ρουμάνος στο Άργος, ο οποίος πήγε να υπερασπιστεί την ανήλικη κόρη του από παρενόχληση, ξυλοκοπήθηκε από 10 νεαρούς και τώρα χαροπαλεύει στην ΜΕΘ. Κανείς από τους λαλίστατους κατά τ’ άλλα τοπικούς άρχοντες, δεν έχει βγει να μιλήσει καν για το γεγονός ,σε ένα από τα κεντρικότερα και πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Είναι αδύνατο κάποιοι να δικαιολογούν ή να σιωπούν σε τέτοιες πρακτικές επειδή το θύμα είναι αλλοδαπός. Το ίδιο ακριβώς που συνέβη όλο το προηγούμενο διάστημα και με την δολοφονία της Καρολάιν, όσο οι ύποπτοι ήταν Γεωργιανοί. Και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο ίδιος της ο άνδρας που είχε τα κλειδιά του σπιτιού. Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Το αυγό του φιδιού βρίσκει έδαφος και επωάζεται αντλώντας δυνάμεις συνεχώς και διαχρονικά από αυτά ακριβώς. Την σιωπή και την ανοχή σε τέτοιου είδους γεγονότα. Όλοι έχουμε την ευθύνη να βγούμε να μιλήσουμε και να καταγγείλουμε τέτοια περιστατικά βίας ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας ή θρησκείας. Για μια καλύτερη πόλη. Για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Ο Παναγιώτης Ψυχογυιός