home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Έκταση από το ΚΕΜΧ στο Δήμο για σχολικές εγκαταστάσεις

KEMX

Στη λήψη απόφασης για την αποδέσμευση έκτασης στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, τα οποία θα πολεοδομηθούν εκ του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, προχώρησε σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων. Μία συμφωνία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας η οποία ανοίγει το δρόμο για την επίλυση μιας σειράς κτιριακών προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σε πρώτη φάση κερδίζονται περί τα 30 στρέμματα για σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλα 50 για άλλες χρήσεις.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ναυπλιέων θα εκτελέσει και θα υλοποιήσει με μέριμνα και δαπάνες του, όλες τις αναγκαίες εργασίες που θα απαιτηθούν, προκειμένου να αποδεσμευθούν κτίρια και υποδομές εάν βρίσκονται εντός της προς πολεοδόμηση έκτασης του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου. Παράλληλα εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Ναυπλιέων να υπογράψει το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας (ΠΣΣ), μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), για την πολεοδόμηση συνολικής έκτασης εμβαδού περίπου 160 στρεμμάτων εκ του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε διαρκή συνεργασία με το ΤΕΘΑ και να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης και πολεοδόμησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis