home design 800x400

Πιο κοντά ο αυτοκινητόδρομος στην Αργολίδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

1 σχόλιο στο Πιο κοντά ο αυτοκινητόδρομος στην Αργολίδα

Εντάσσεται σε χρηματοδότηση μετά από πολλές περιπέτειες η σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο.

Ο συνδετήριος δρόμος Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, μπαίνει στο ΠΕΠ με προϋπολογισμό 49.000.000 ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι η ένταξη θα υπογραφεί στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Αυτονόητο και προφανές

Όπως είχε γράψει από πέρυσι σε άρθρο του στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος «Στην περίπτωση της Αργολίδας το έργο που θα έπρεπε να δώσουμε τη βαρύνουσα σημασία ήταν αυτονόητο και προφανές: τη διασύνδεση του Νομού με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, κατασκευάζοντας την είσοδο από τον αυτοκινητόδρομο Α-7 στα Δερβενάκια και ολοκληρώνοντας έναν οδικό άξονα από την είσοδο του Νομού (κόμβος Αρχαίας Νεμέας) μέχρι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, κατασκευάζοντας επίσης και το εναπομείναν τμήμα από Αρκαδικό – Αγία Ελεούσα, καθώς και βελτιώσεις στο τμήμα Λυγουριό – Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Δημιουργείται λοιπόν, όχι μόνο ο κόμβος διασύνδεσης με τον Α-7, αλλά ο οδικός αυτός άξονας θα περιλαμβάνει και τους τρεις σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της  Αργολίδας, τις Μυκήνες, την Τίρυνθα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το όφελος από μία τέτοια διασύνδεση είναι προφανές. Στον τουρισμό όπως είναι σήμερα και όπως εξελίσσεται, ο χρόνος πρόσβασης, η ευκολία πρόσβασης και η περικοπή χρόνου και κόστους πρόσβασης είναι αποφασιστικής σημασίας για την ένταξη στο πρόγραμμα των τουριστικών γραφείων. Οι Μυκήνες αποτελούν έναν ιστορικό χώρο παγκόσμιας ακτινοβολίας και αναγνωρισιμότητας, όπου όμως η περυσινή επισκεψιμότητά του περιορίστηκε σε μόλις 450.000 επισκέπτες. Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι οι αριθμοί των επισκεπτών σε αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε τόσους άλλους που υπάρχουν στην Αργολίδα, θα εκτοξευθούν. Και όχι μόνο αυτό: Θα είναι εύκολη η διασύνδεση των αρχαιολογικών χώρων μεταξύ τους και άρα θα μπορεί να καθιερωθεί ως τουριστικό προϊόν η παραμονή στην Αργολίδα και η επίσκεψη σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους, στα σημεία ενδιαφέροντος».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ήμουν νιος κ γέρασα που το ακούω αυτό, την κορδέλα θα την κόψη ο Τάσος σε 20 χρ από τώρα, αφού πάει για βουλευτής, δεν θα βγει, θα ξαναβάλει για δήμαρχος δεν θα βγει, θα βάλει πρόεδρος στο συλλ γον κ κηδεμον και το 2041 θα βγει αντιπερειφερειαρχης!!!!!!! και θα κόψει την κορδέλα του δρόμου!!!!!!!!!!

Exit mobile version