home design 800x400
home design 1170Χ320

Εργάτες να σου πετύχουν! Πώς έκλεβαν τα πορτοκάλια που μάζευαν στη Λακωνία

Κομπίνα για να αποκομίσουν παράνομα κέρδη είχαν στήσει μέλη ενός συνεργείου που δραστηριοποιούταν στη συγκομιδή και εμπορία εσπεριδοειδών στην κεντρική και νοτιοανατολική Λακωνία. Ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα εξιχνιάστηκαν 35 κλοπές ποσοτήτων πορτοκαλιών σε περιοχές των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 15/6 σε αγροτική θέση της Απιδέας Δ. Ευρώτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, τρεις Έλληνες, ηλικίας 38, 42 και 44 ετών, από τη Λακωνία, καθώς κι ένας 33χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν. Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Το κόλπο με τη μεταφόρτωση

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από την 1/3/2021 έως τις 15/6/2021, είχαν διαπράξει συνολικά 35 περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι φερόμενοι ως δράστες, αξιοποιώντας το συνεργείο για συγκομιδή κι εμπορία εσπεριδοειδών που είχαν συστήσει, αφαιρούσαν -χωρίς να γίνουν αντιληπτοί- μέρος των ποσοτήτων που συνέλεγαν από αγροτεμάχια, δίχως να τις καταμετρούν.

Στη συνέχεια, μεταφόρτωναν τα εσπεριδοειδή σε όχημα της επιχείρησής τους και αποχωρούσαν, αποφεύγοντας έτσι να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο της αξίας του καρπού στους ιδιοκτήτες των κτημάτων.

Απέσπασαν πάνω από 38 τόνους

Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, απέσπασαν πάνω από 38 τόνους γεωργικών προϊόντων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις 7.700 ευρώ. Ακόμα, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των συλληφθέντων σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis