home design 800x400

Ναύπλιο: Πανελλήνιες με καραγκιόζη, κόρνες και μηχανές γκαζόν

Το απόλυτο χάος επικράτησε την Παρασκευή σε Εξεταστικό Κέντρο στο Ναύπλιο, που λειτουργεί στο 1ο Λύκειο, με τους μαθητές έχοντας μπροστά τους τα θέματα των Πανελλήνιων εξετάσεων να προσπαθούν να συγκεντρωθούν, χωρίς να τα καταφέρνουν, από την φασαρία.

Ήχοι, από μια ντουντούκα που διαφήμιζε παράσταση καραγκιόζη, κορναρίσματα και μηχανές αυτοκινήτων που περνούσαν από την λεωφόρο Αμαλίας, μια μηχανή που κούρευε γκαζόν, ένα σκουπιδιάρικο, μοτοσικλέτες… Ήχοι ενοχλητικοί που έφταναν στις αίθουσες του Εξεταστικού Κέντρου, με τους μαθητές να είναι σε απόγνωση.

Οι καθηγητές, από τη μεριά τους – σύμφωνα με πληροφορίες – προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με κάθε αρμόδιο, ώστε έξω από το σχολείο να επικρατήσει και πάλι ησυχία, όπως γίνεται επί σειρά ετών την ώρα των Πανελλήνιων, και οι φύλακες των σχολείων προσπαθούσαν να κάνουν τους τροχονόμους, απούσης της αστυνομίας, που συνήθως τις ώρες αυτές τοποθετεί ένα περιπολικό για να επιβλέπει.

Νωρίς το πρωί είχε τοποθετηθεί μια κόκκινη κορδέλα για να αποτρέπει τα οχήματα να διέρχονται από τη λεωφόρο Αμαλίας που περνά μπροστά από το κτήριο του 1ου Λυκείου. Όμως δεν έμεινε για πολύ στη θέση της.

Κι ενώ λοιπόν, πήγαιναν όλα καλά, με τους μαθητές να έχουν προσέλθει στο σχολείο από νωρίς το πρωί, ώστε μετά την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης για το αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες να βρίσκονται στις αίθουσες, και να ξεκινήσουν οι εξετάσεις, λίγο μετά τις 8:30 π.μ., μόλις δόθηκαν τα θέματα, άρχισε το «μαρτύριο».

Έχοντας μπροστά στα θρανία τους τα θέματα της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Χημείας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και Πληροφορικής (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), ο ήχος που έφτανε στα αυτιά τους, κάθε άλλο παρά τους άφηνε να συγκεντρωθούν.

Τί συνέβη

Κάποιος αφαίρεσε την κορδέλα από την Αμαλίας και άρχισαν να περνούν τα οχήματα. Μέχρι και ένα σκουπιδιάρικο πέρασε και μάζευε τα σκουπίδια, μπροστά από το Λύκειο, όπως λένε στο anagnostis αυτόπτες, που βρίσκονταν στο σημείο.

Την ίδια ώρα μια μηχανή γκαζόν, κούρευε το πάρκο Κανάρη, που βρίσκεται δίπλα στο 2ο Λύκειο, με τους καθηγητές να τρέχουν να ειδοποιήσουν τον εργάτη να σταματήσει, κάτι το οποίο πράγματι έγινε.

Και ντουντούκα

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα αυτοκίνητο με ντουντούκα – παρότι απαγορεύεται – διαφήμιζε στη διαπασών, μια παράσταση καραγκιόζη, με τους φύλακες του σχολείου να τρέχουν να ειδοποιήσουν τον οδηγό να την σταματήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν στην αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί έμαθαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό στο Ναύπλιο, γιατί βρίσκεται στον Άγιο Ανδριανό!

Τελικά, η τάξη αποκαταστάθηκε περίπου στις 11 το πρωί και ενώ οι μαθητές είχαν πλέον πολύ λίγη ακόμα ώρα στη διάθεσή τους, για να παραδώσουν τις κόλλες με τα γραπτά τους.

Διαβάστε Ακόμα: Μην παίζετε με την αγωνία των παιδιών

Σχόλια

Exit mobile version