home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Α. Πουλάς: Οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και καθαρές απαντήσεις

Το πρόβλημα της ακαρπίας στα εσπεριδοειδή και στις ελιές το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους αγρότες του Ν. Αργολίδας επεσήμανε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Αρχικά, ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες του Ν. Αργολίδας λόγω της μείωσης της παραγωγής τους από τα καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να μειώνεται και το εισόδημά τους και στη συνέχεια δεδομένου ότι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις έθεσε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Αραμπατζή όπως:

– Εάν θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ της Τρίπολης, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών, με δεδομένο ότι οι εκτάσεις που έχουν πληγεί είναι μεγάλες όπως μεγάλος είναι και ο αριθμός των αγροτών που έχουν πληγεί;

– Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών και πότε θα λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί τις αποζημιώσεις που εξυπακούεται ότι θα πρέπει να είναι αντικειμενικές και δίκαιες;

Επιπλέον, ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας αναφέρθηκε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής το οποίο επιδεινώνεται με το πέρασμα των χρόνων με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την αγροτική παραγωγή καθώς και ότι είναι απαραίτητο να βελτιωθεί το σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πουλάς ρώτησε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εάν προτίθεται να αυξήσει λόγω της κλιματικής αλλαγής τους κινδύνους που καλύπτονται από τους Κανονισμούς του ΕΛΓΑ, πόσοι πόροι θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιόδου 2021-2027 και από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα λόγω της κλιματικής αλλαγής και πότε, καθώς και ποια προετοιμασία έχει γίνει ή γίνεται και ποιες δράσεις περιλαμβάνει.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ έχει εξαντλήσει τον μισό περίπου χρόνο της προβλεπόμενης θητείας της είναι φανερό ότι δεν είχε και δεν έχει προγραμματική προετοιμασία για βελτιώσεις στο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και σε κάθε περίπτωση οι αγρότες θα την κρίνουν από τις πράξεις και τα έργα της και όχι από τα εύκολα μεγάλα λόγια.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button