home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνία

High tech σχολεία με διαδραστικούς πίνακες στην Πελοπόννησο

Σε «High tech» θα μετατραπούν λείαν συντόμως τα σχολεία της Πελοποννήσου, τουλάχιστον σε ότι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι το κτηριακό κομμάτι. Η «καλή είδηση της ημέρας» έρχεται από το Υπουργείο Παιδείας , που προωθεί σχέδιο εξοπλισμού όλων των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών της χώρας με διαδραστικούς πίνακες από το νέο σχολικό έτος 2021-22, μετά τη εξασφάλιση από την υπουργό Νίκη Κεραμέως των απαραίτητων πιστώσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η υπουργός Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς όλους τους Διευθυντές Σχολείων με το οποίο τους ενημερώνει ότι “οι υπηρεσίες προμηθειών του Υ.ΠΑΙ.Θ συλλέγουν δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό προμήθειας και εγκατάστασης διαδραστικών συστημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας και σε εργαστήρια των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής στις σχολικές μονάδες της επικράτειας”. Η Υπουργός ζητά από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να επικαιροποιήσουν στο myschool τα στοιχεία χώρων και αιθουσών προκειμένου να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σε τί βοηθούν οι διαδραστικοί πίνακες

Οι διαδραστικοί πίνακες, έρχονται να αξιοποιήσουν αλλά και να συμπληρώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα της τηλεκπαίδευσης.

Οι πίνακες αυτοί αναμένεται να διευκολύνουν το μάθημα και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μαθητών, μέσα από μοναδικά εργαλεία και λειτουργίες που υπόσχονται να αυξήσουν τη συμμετοχή, τη βιωματική μάθηση και τη διαδραστικότητα!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button