home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Οικονομία

Γιατί θα είναι ακριβότερες οι αγορές από Κινεζομάγαζα από 1η Ιουλίου

Αλλάζουν από την 1η Ιουλίου 2021, οι κανόνες ΦΠΑ για τις διασυνοριακές δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών B2C, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις διασυνοριακές διαδικτυακές πωλήσεις.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ που επικαλείται διευκρινίσεις αρμόδιων πηγών της ΑΑΔΕ, ενόψει της έναρξης ισχύος του νέου πλαισίου της ΕΕ επέρχονται τροποποιήσεις στον τομέα του ΦΠΑ και το τελικό κόστος που θα καλείται να πληρώνει ο καταναλωτής.

Μεταξύ των νέων κανόνων στις συναλλαγές B2C που θα επηρεάσουν τους πωλητές, τις αγορές και τους ταχυμεταφορείς, είναι οι εξής:

  • Όλες οι εισαγωγές δεμάτων αξίας έως 22 ευρώ, που παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και έως σήμερα απαλλάσσονταν από τον ΦΠΑ, υπόκεινται στον φόρο αυτόν απο την 1η Ιουλίου. Ως εκ τούτου, αναλόγως του προϊόντος παραγγελίας, οι καταναλωτές θα επιβαρύνονται με τον συντελεστή ΦΠΑ, που ισχύει στη χώρα μας (24% ή 13% ή 6%).
  • Η επιβολή ΦΠΑ στα μικροδέματα σχετίζεται με τον χρόνο εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ανεξάρτητη από τον χρόνο της ηλεκτρονικής παραγγελίας ή την έναρξη αποστολής από τον πωλητή. Επομένως, μεμονωμένοι εισαγωγείς ή ταχυδρομικές εταιρείες, που εισάγουν από την 1η Ιουλίου μικροδέματα στη χώρα μας, ανεξαρτήτως ποσού, οφείλουν να τηρήσουν την προβλεπόμενη τελωνειακή διαδικασία και να καταβάλουν – κατά περίπτωση, ανάλογα με το είδος του αγαθού- τον ΦΠΑ, που ισχύει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button