home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λουτράκι: Ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες του Δήμου

«Πάμε Ανακύκλωση» και «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης» είπαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και βραβεύτηκαν γι’ αυτό σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις ευαισθητοποίησης 2020-2021.

Τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, καθώς και το σχολείο με τη φωτογραφία της δράσης που έλαβε τις περισσότερες ψήφους αρεσκείας, έλαβαν από δύο πολυμηχανήματα χορηγία της ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών) και του προγράμματος ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση Followgreen, καθώς και μία φωτογραφική μηχανή χορηγία της Recycom (εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων).

Επιπλέον, τα πρώτα σχολεία έλαβαν έπαινο συμμετοχής και μία ελιά ως συμβολικό δώρο για τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τον Δήμο,  συνολικά από 1420 μαθητές:

  • Χαρτί: 1475 κιλά
  • Καπάκια: 560 κιλά
  • Μπαταρίες: 80 κιλά
  • Τηγανέλαιο: 50 κιλά

Στόχος κάθε χρόνο, όπως και φέτος, είναι τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους, καθώς και να αντικαταστήσουν στην καθημερινότητά τους τα πλαστικά μίας χρήσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis