home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνία

Γεωργόπουλος, Πετράκος οι εξαιρέσεις

Άλλοι το ξέχασαν τελείως, εξ άλλου για τις εκλογές έχουμε 2 χρόνια ακόμα για να «δακρύσουμε» για τον αγώνα τον παιδιών «μας», κι άλλοι το υποβάθμισαν όσο δεν παίρνει με λιτές αναρτήσεις στην προσωπική σελίδα τους στο Facebook, λες και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να ακολούθου τους αυτοδιοικητικούς.

Μέχρι στιγμής φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος που με ανακοίνωσή στα ΜΜΕ προσέγγισε στην μάζα και την καρδιά των μαθητών:

«Η καρδιά χτυπά δυνατά! Νομίζεις ότι όλα όσα διάβασες δεν τα θυμάσαι, όλα κι όλοι σου φταίνε γιατί αισθάνεσαι την πίεση της στιγμής. Σίγουρα είναι μία διαδικασία κρίσιμη και καθοριστική που έρχεται να επιβεβαιώσει όνειρα και προσδοκίες. Με ψυχραιμία και ηρεμία όλα θα πάνε καλά.

Αγαπημένα μου παιδιά,

οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία μόνο από τις πολλές ευκαιρίες, που θα σας παρουσιαστούν για να πορευθείτε στη ζωή σας και οπωσδήποτε όχι η μοναδική. Η συμμετοχή σας σε αυτές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που εύχομαι για τον καθένα σας να είναι το επιθυμητό, θα σας προσφέρει γνώση και εμπειρία, πολύτιμη για το μέλλον.

Συμπαραστάτες στον αγώνα σας αυτό είναι οι γονείς και οι καθηγητές σας, που στηρίζουν την προσπάθεια σας εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, και στους οποίους εύχομαι επίσης καλή δύναμη τις μέρες που έρχονται για να σας στηρίξουν με τη σειρά τους.

Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν!».

Τον δρόμο της ανακοίνωσης μέσω ΜΜΕ επέλεξε και η “Αγωνιστική συνεργασία Πελοποννήσου”:

«Εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» ευχόμαστε από καρδιάς, καλή επιτυχία στο κάθε παιδί της Γ Λυκείου που ξεκινάει τη Δευτέρα τη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Γνωρίζουμε παιδιά ότι το εξεταστικό άγχος σας φέτος είναι πιο μεγάλο όχι μόνο από το γεγονός ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά επί μακρόν λόγω της πανδημίας αλλά και από τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που προχώρησε η κυβέρνηση, (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής , μείωση εισακτέων κλπ), παρά τις σωστές και δίκαιες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας .Γνωρίζουμε ότι με αυτές τις αλλαγές έκανε πιο ταξικό το σύστημα εις βάρος των φτωχότερων παιδιών αλλά εσείς οι υποψήφιοι είχατε ξεκινήσει την προετοιμασία σας με βάση το προηγούμενο σύστημα.

Παρόλα αυτά παιδιά πρέπει να αντιμετωπίσετε τις εξετάσεις, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ,αισιοδοξία ,καθαρό μυαλό, έμπνευση και ψυχραιμία . Ευχόμαστε οι κόποι και τα όνειρα σας να βρουν δικαίωση. Οι εξετάσεις αυτές είναι μόνο ένα «σκαλοπάτι» στον διαρκή αγώνα σας για μόρφωση, αξιοπρεπή εργασία και γενικότερα, για μια καλύτερη ζωή. Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, είναι μακρύς. Με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την εργατικότητα τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε παιδιά να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!

Εμείς οι άνθρωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» σας ευχόμαστε και πάλι καλή επιτυχία».

Γιάννης Ανδριανός: Καλή επιτυχία στα παιδιά που μπαίνουν σήμερα στη δοκιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων. Είστε ήδη νικητές και νικήτριες.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που μπαίνουν από σήμερα στη δοκιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων. Είστε ήδη νικητές και νικήτριες γιατί καταφέρατε μαζί με τους καθηγητές και τις οικογένειές σας να αντιμετωπίσετε με δημιουργικότητα, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τη δύσκολη φετινή σχολική χρονιά της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης. Αυτή η ψυχική και πνευματική δύναμη είναι και το ισχυρότερο όπλο όχι μόνο για να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει για τις πανελλήνιες, αλλά και για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή σας, που ανοίγεται μπροστά σας γεμάτη δυνατότητες και ευκαιρίες. Καλή δύναμη λοιπόν σε όλες και όλους! Το μέλλον σας ανήκει».

Βασίλης Σιδέρης: “Καλή Επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων, θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, Καλή Επιτυχία.

Είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία στη ζωή σας. Είναι η ώρα που θα κριθούν οι κόποι και οι αγωνίες σας, εσάς και των οικογενειών σας. Η προετοιμασία σας υπήρξε δυσκολότερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς έγινε μέσα στις συνθήκες που δημιούργησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καθημερινότητα όλων μας.

Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως η προσπάθεια που κάνετε θα σας φέρει πιο κοντά στους στόχους που έχετε βάλει. Κάθε μάχη είναι νίκη της θέλησης και χαμένες είναι μόνον οι μάχες που δεν δόθηκαν. Άλλωστε η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με μια προσπάθεια. Η ζωή σας δεν θα κριθεί μόνο από αυτή τη στιγμή, είναι γεμάτη από ευκαιρίες έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας”.


Στον αντίποδα ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος επέλεξε την προσωπική του ιστοσελίδα για να συμπαρασταθεί στους μαθητές, δηλαδή σε όσους την επισκεφτούν:
«Στα παιδιά μας που αύριο μπαίνουν στη μάχη (σ.σ. σήμερα)των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι καλή επιτυχία, ψυχραιμία, καλή ανάγνωση των θεμάτων και μετά να απαντήσετε. Όχι νεύρα και άγχος».

Το ίδιο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που προτίμησε κι αυτος την προσωπική του σελίδα στο Facabook, για να εκφράσει την συμπαράστασή του: «Το μέλλον της πατρίδας μας, η ανάπτυξη και η πρόοδος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη νέα γενιά και τις προοπτικές που της δίνει η κοινωνία μας. Στα παιδιά μας, που ξεκινούν από σήμερα τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εύχομαι καλή δύναμη, ψυχραιμία και κάθε επιτυχία!».

Όσο για τους υπόλοιπους, είπαμε έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές να συμπαρασταθούν σε μαθητές και γονείς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button