home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου: Ειδική ενότητα αφιερωμένη στον Ι.Καποδίστρια

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Με ειδική ενότητα αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και ειδικές αναφορές στο 1821 θα πραγματοποιηθούν φέτος το Σεπτέμβριο οι Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου.

O Πρόεδρος της Εφορίας Τιμής καθηγητής Στέλιος Περράκης με αφορμή την ανακοίνωση του θερινού προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ συμμετέχοντας και προετοιμάζοντας το μήνα Σεπτέμβριο σχολιάζει:

«Οι Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 2021 θα λάβουν χώρα 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω του επετειακού χαρακτήρα των 200 ετών από την Εθνεγερσία θα έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Η εκδήλωση διαρθρώνεται σε ένα «σπονδυλωτό» σχήμα εισηγήσεων, συζητήσεων, ομιλιών και άλλων δρώμενων.

-Ένα πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει τις καθιερωμένες πλέον παρουσιάσεις του ερευνητικού έργου Μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών.

-Σε μια δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν σύγχρονα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου, με αφετηρία δρώμενα της Ελληνικής Επανάστασης και την εξέλιξή τους στη διεθνή κοινότητα (π.χ. ζητήματα αυτοδιάθεσης λαών, επεμβάσεις, κυρώσεις κ.λπ.)

-Μία τρίτη ενότητα θα αφορά στην Ευρώπη και το μέλλον της, αλλά και μία αποτίμηση της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην ΕΕ

-Θα ακολουθήσουν ειδικές προσεγγίσεις για το «‘21» και την διεθνή θέση της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι

-Ειδική ενότητα θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Ευρωπαίο πολιτικό Ι. Καποδίστρια, στο έργο του και την προοπτική του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε μέρη της εκδήλωσης θα συμπράξουν η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης και οι Rencontres franco-helléniques des sciences interdisciplinaires, καθώς και Μέλη της Εφορείας Τιμής “Ναύπλιο 2021”».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis