home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Επένδυση για το μέλλον η ψηφιοποίηση του ΔΟΠΠΑΤ

Εν μέσω καραντίνας, λόγω του covid-19, και ενώ κάθε πολιτιστική δραστηριότητα είχε σταματήσει, ο ΔΟΠΠΑΤ, ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια αναζήτησης, συλλογής, καταγραφής και Ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Καλέσαμε όλους, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους αλλά και τους ιδιώτες να συνδράμουν στην πρωτοβουλία του οργανισμού για τη συγκέντρωση υλικού (αφίσες, βίντεο και φωτογραφίες από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, από αθλητικές διοργανώσεις καθώς και από παρουσιάσεις βιβλίων και διαλέξεων), προκειμένου να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων που θα αποτελεί παρακαταθήκη για το πολιτισμικό παρελθόν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Για εμάς τα αρχεία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμα εργαλεία διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης.

Σύνθημα μας είναι “Πρόσβαση στο παρελθόν, επένδυση στο μέλλον“.

Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε συνεργασία με δύο από τα πιο σημαντικά μουσεία της πόλης αλλά και της χώρας.

  • Το ΠΛΙ όπου με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα συνεργασία, προσφέρθηκε να συμβάλει μέσα από τις σημαντικές του συλλογές με ψηφιακό υλικό προκειμένου να αναδείξουμε την πολιτιστική ιστορία του τόπου μας.
  • και την Εθνική Πινακοθήκη- Παράρτημα Ναυπλίου όπου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, εγκαινιάσαμε μια νέα συνεργασία δημοσιεύοντας κάθε εβδομάδα ένα πίνακα από τις Συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου συνοδευόμενο από κείμενο που επιμελείται η Δντρια και Ιστορικός τέχνης κα Καρακούρτη.

Απο την άλλη η ιστοσελίδα του ΔΟΠΠΑΤ αλλάζει συνεχώς.

-Εμπλουτίζεται με νέο υλικό από φορείς, συλλόγους και ιδιώτες

  • Έχει συνεχή ροή ενημερώσεων
  • Ενώ ετοιμάζεται η αλλαγή της, με νέα δομή, εμφάνιση, πιο λειτουργική στον σύγχρονο επισκέπτη
  • με συνεχή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα
    γιατί στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο κοινό έναν ευχάριστο ιστοτοπο μελέτης και μία
    αξιόλογη συλλογή τεκμηρίων προσιτή σε όλους τους πολίτες.

Ήδη αρχείο του Δημοτικού οργανισμού (ΔΟΠΠΑΤ) εμπλουτίζεται συνεχώς από την πλούσια ιστορία των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων της περιοχής, χάρη στη συνεισφορά δημοτών, Συλλόγων και φίλων του Ναυπλίου τους οποίους και ευχαριστούμε.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πολιτιστικής ανάτασης του Δήμου μας ούτε υπάρχουν ανταγωνιστές ή αντίπαλοι ούτε περισσεύει κανείς.

Αντίθετα κάθε άποψη, πρόταση, ή παρατήρηση σας, μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι.

Όλη αυτή η προσπάθεια οφείλεται στα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ και μελη της ομάδας εργασίας επικοινωνίας Γιωργο Χατζοπουλο , Μαρία Ψαρολόγου και Θεοδόση Καραμάνο, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά και θεωρώ σημαντικούς συνεργάτες στο έργο του Δημοτικού Οργανισμού».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis