Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΆργος: Η Πανδημία ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας από τους μαθητές

Άργος: Η Πανδημία ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας από τους μαθητές

Μια πρωτότυπη Έκθεση Ζωγραφικής και Σχεδίου του 1ου Γυμνασίου Άργους

Σχετικά

Περισσότερα

Μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής και Σχεδίου των μαθητών/μαθητριών του, παρουσιάζει το 1ο Γυμνάσιο Άργους με τον τίτλο: «Δημιουργική φαντασία μέσα στη πανδημία». 

Τα έργα των μαθητών/μαθητριών δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021 και παρουσιάζονται στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του Σχολείου.

Η έκθεση αυτή έχει τόσο Πολιτιστικό όσο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα και έρχεται να επιβραβεύσει την κοπιαστική όσο και ευφάνταστη προσπάθεια των μαθητών/μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Άργους, που προσπάθησαν μέσα σε αυτή την δύσκολη σχολική χρονιά της πανδημίας του covid 19 και των σκληρών συνθηκών της καραντίνας μέσω της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, να ανταπεξέλθουν στην πίεση και την συνεχόμενη ψυχική και σωματική απομόνωση.

Οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες της πανδημίας μας άφησαν μικρά περιθώρια συνεύρεσης καθηγητών – μαθητών μέσα στην τάξη, γι’ αυτόν τον λόγο πολλά έργα των μαθητών, καθοδηγήθηκαν με την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία.

Στην έκθεση αυτή συμπεριελήφθησαν τα έργα των μαθητών/μαθητριών χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αξιολογήσεις. Η δημιουργία είναι προϊόν προσπάθειας, αφοσίωσης, μόχθου, αναδεικνύονται ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητες αλλά πάνω απ’ όλα η καλλιτεχνική δημιουργία είναι αποδοχή του εαυτού και των άλλων, είναι πολιτισμός.

 Η έκθεση λόγω συνθηκών θα λειτουργήσει με τους υγειονομικούς προορισμούς των συνθηκών πανδημίας σε κλειστό κύκλο. Υπεύθυνη καθηγήτρια Μάγδα Μάρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design

Πρόσφατα σχόλια