home design 800x400
home design 1170Χ320

Απεργιακό ραντεβού στο Άργος

|

Χρόνος ανάγνωσης

7 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Απεργιακό ραντεβού στο Άργος
Απεργιακή συγκέντρωση στο Άργος στις 12 Νοέμβρη

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου, για να αποσυρθεί στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα:

«Είναι ώρα μάχης για τους εργαζόμενους. Δεν θα παραδώσουμε τις ζωές μας για χατίρι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Η κυβέρνηση καταργεί τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και βάζει περισσότερα εμπόδιαστο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.Ατέλειωτες υπερωρίες, ωράριο λάστιχο, απλήρωτη δουλειά, απολύσεις προβλέπει το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Το αν θα κατατεθεί το άθλιο νομοσχέδιο και αν θα ψηφιστεί, εξαρτάται αποκλειστικά από την αντίδραση των εργαζομένων.Η επιτυχία της απεργίας στις 10/06 θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά και στους βιομηχάνους ότι δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ουαιώνα και θα αποτελέσει στέρεα βάση για την συνέχεια.

Οι εργαζόμενοι, με την οργάνωση και τον αγώνα μας, θα πετάξουμε στο «καλάθι των αχρήστων» τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

Όλες και όλοι στον αγώνα και την απεργία την Πέμπτη 10/06 να απαιτήσουμε:

  • Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, να αποσυρθεί άμεσα.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο».

Εργαζόμενοι σε Εστίαση-Τουρισμό Ναυπλίου

Εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου, για να αποσυρθεί στο αντεργατικό νομοσχέδιο. 

Καλούν τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση των σωματείων που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30πμ, στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 31/5, καταθέσαμε προς το Δ.Σ του σωματείου μας, γραπτώς τα αιτήματα μας, με κύριο αίτημα την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας ενόψει του κατάπτυστου νομοσχεδίου και την απεργία στις 10 Ιούνη, αλλά και την συζήτηση των προβλημάτων μας όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας.

Μετά από συνεδρίαση, όπως μας είπαν, το ΔΣ αποφάσισε να μην κάνει δεκτό κανένα αίτημα, ούτε το σχέδιο νόμου που συνέταξαν και συνυπογράφουν και αντιπαραβάλλουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο αντεργατικό νομοσχέδιο, ούτε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, με την φτηνή δικαιολογία της πανδημίας.

Τους λέμε πως οι εργαζόμενοι ξέρουν να προφυλάσσονται και να προστατεύονται και το έχουν αποδείξει!! Εκείνοι που δεν μας προφυλάσσουν, όπως θα έπρεπε, και θέτουν την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας σε κίνδυνο, αντιθέτως, είναι οι εργοδότες και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες. Στα τεράστια προβλήματα του κλάδου μας (ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτη εργασία, κλοπή των δώρων και των αποζημιώσεων) ήρθε και το τσουνάμι της πανδημίας με χιλιάδες συναδέλφους μας απλήρωτους εδώ και 2 χρόνια.

Μπροστά στο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού τους προκαλούμε για άλλη μια φορά, να δείξουν την ανάλογη «ευαισθησία» και να απαιτήσουν από την εργοδοσία και την κυβέρνηση πραγματικά μετρά προστασίας της υγείας, υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης , τήρηση ωραρίων και ενσήμων.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως στο εργατικό κίνημα υπάρχουν δύο γραμμές, η μία της ηττοπάθειας και της υποταγής στα αφεντικά, που έχει διαλέξει η διοίκηση του σωματείου μας και το κάνει λιανό κάθε φορά με την στάση της, απαξιώνοντας κάθε μορφή οργάνωσης.

Και η άλλη είναι της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, της συλλογικότητας και της ταξικής σύγκρουσης.

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που μας θέλει δούλους στον 21ο αιώνα.

Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε στο σωματείο μας και να κάνουμε πέρα κάθε εργατοπατέρα τσιράκι των εργοδοτών. Το σωματείο είμαστε εμείς.

Να δυναμώσουμε την φωνή μας, να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση και εργοδοσία με συμμετοχή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10/6 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, ΣΤΙΣ 10:30πμ. Μαζί με τα άλλα σωματεία του νομού!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!»

Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου

Σε ανακοίνωσή τους οι Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους (μέλη της ΟΓΕ), αναφέρουν:

«Δεν θα γίνουμε σκλάβες στον 21ο αιώνα. Θέλουν να δουλεύουμε όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμείβουν όσο και όταν επιθυμούν. Δεν θα το επιτρέψουμε…

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα,

Το νομοσχέδιο-τερατούργημα για τα Εργασιακά της κυβέρνησης έρχεται να ολοκληρώσει το σύνολο των αντεργατικών νόμων, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων διαμορφώνοντας νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας για την αναπαραγωγή ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικούκαι δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία και το κράτος για την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας αφού:

  • καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί την 10ωρη δουλειά
  • φέρνει τις απλήρωτες υπερωρίες
  • επεκτείνει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
  • μονιμοποιεί και θεσμοθετεί την τηλεργασία.

Έτσι θα έχουμε και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή-λάστιχο για την εργαζόμενη, σμπαραλιάζοντας την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία να συνδυαστούν η μητρότητα με την εργασία.

Οι διεκδικήσεις μας για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα, μπροστά στη μεγάλη επίθεση της κυβέρνησης  που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας να χτιστεί η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, που περιμένουν νέο πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Συμμετέχουμε στην  απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία του νομού μας, την Πέμπτη 10  Ιούνη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

Γενικό κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 10ης Ιουνίου απευθύνει και η Περιφερειακή Παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»:

«Με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη η κυβέρνηση της ΝΔ και κεφάλαιο έρχονται να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Με το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, που ισχύει στη χώρα μας εδώ και 101 χρόνια, επιβάλλει 50 ώρες εργασίας την εβδομάδα (10 ώρες την ημέρα δηλαδή) μέσω ατομικής σύμβασης, την οποία θα υπογράφει ο ανυπεράσπιστος εργαζόμενος με την πανίσχυρη εργοδοσία, καταργώντας την υπερωριακή αμοιβή και συμψηφίζοντας τον παραπάνω χρόνο εργασίας με μειωμένο ωράριο, ρεπό ή μέρες άδειας, τον οποίο ο εργαζόμενος θα παίρνει όταν και όποτε του επιτρέπουν οι «ανάγκες» της επιχείρησης.

Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους, μειώνει την αμοιβή των υπερωριών, απελευθερώνει τις απολύσεις, παρεμβαίνει στη συνδικαλιστική οργάνωση και υπονομεύει την απεργία.

Αυτές και πολλές άλλες επώδυνες για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο. Πρόκειται για την πιο σφοδρή επίθεση μετά τη μεταπολίτευση και νομοσχέδιο Χατζηδάκη περάσει, τίποτε δε θα είναι το ίδιο στο εργασιακό και συνδικαλιστικό τοπίο στη χώρα μας.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί τους εργαζομένους, νέους, άνεργους, συνταξιούχους, να συμμετέχουν στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 10 Ιούνη σε κάθε Νομό στην Πελοπόννησο με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis