home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Α. Πουλάς: Πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα

Τα προβλήματα των Νοσοκομείων κατά τη διαδικασία της σταδιακής επιστροφής τους στην κανονικότητα τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Σισμανογλείου που ξεκίνησε κανονικά τις εφημερίες χωρίς όμως να έχουν επιστρέψει γιατροί και νοσηλευτές που είχαν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού προκειμένου να ενισχύσουν Μονάδες Υγείας που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας. Επιπλέον αναφέρθηκε και στο παράδειγμα των νοσοκομείων των Ιωαννίνων όπου οι γιατροί έχουν καταντήσει τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Εφημερεύουν στα επείγοντα και στις κλινικές, εκτελούν τα καθήκοντα των ΚΟΜΥ κάνοντας τεστ covid στους ασθενείς που πάνε για εισαγωγή ή είναι πιθανά κρούσματα και επίσης θα πρέπει να στελεχώσουν και τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο προσωπικό να επωμίζεται όλα τα παραπάνω, μία κατάσταση που δυστυχώς όπως τόνισε ο κ. Πουλάς και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κόπωση του υγειονομικού προσωπικού το οποίο όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας εργάστηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες του ανελλιπώς χωρίς δικαίωμα αδειών και η κυβέρνηση αντί να το στηρίξει φροντίζει να το πιέζει ακόμη περισσότερο φτάνοντάς το στα όρια των αντοχών του.

Επιπλέον, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ρώτησε τον κ. Κοντοζαμάνη πώς σκοπεύει το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες ιατρικές πράξεις, τα τακτικά χειρουργεία που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού τη στιγμή που κατά γενική ομολογία υπάρχει ανάγκη ταχύτερης επιστροφής στην κανονικότητα καθώς όπως είναι λογικό αυξήθηκε η ανάγκη για τη φροντίδα άλλων προβλημάτων υγείας του πληθυσμού που ήταν στην αναμονή τόσους μήνες λόγω της πανδημίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη στο Νομό Αργολίδας η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο μόνος σκοπός της ήταν να μοιράσει, εύσημα, συγχαρητήρια και υποσχέσεις μπροστά στις κάμερες, τη στιγμή που η λύση είναι μία και μοναδική και δεν είναι άλλη από τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένου και άρτια εξοπλισμένου.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button