home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Οι Ιταλοί ξετρελάθηκαν με την ιστορία αγάπης του Φράνκο στο Άργος

Ευχάριστα νέα από το Παλέρμο της Ιταλίας, καθώς η ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους για την αληθινή ιστορία αγάπης του Ιταλού Φράνκο Ρομάνο με αγγλικούς και Ιταλικούς υπότιτλους, επιλέχθηκε για τον ημιτελικό του Festival del Cinema di Cefalu 2021.

«Congratulazioni il suo film è stato selezionato per la SEMIFINALE del FESTIVAL DEL CINEMA DI CEFALU’. An Endless Love (Un Immenso Amore)», ήταν το μήνυμα των Ιταλών προς το σχολείο από το Άργος, που σύντομα θα γίνει Πρότυπο.

Η ταινία

Ένα ρεπορτάζ του Άκη Γκάτζιου, που είχε προβληθεί στο Mega τον Οκτώβριο του 2004, ενέπνευσε τους μαθητές του του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους για την ταινία τους με τίτλο: «Μια Απέραντη Αγάπη».

Ήταν η τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας Φράνκο Ρομάνο, στον δημοσιογράφο Άκη Γκάτζιο, με οπερατέρ τον Γιώργο Ρασσιά.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ιταλού στρατιώτη Franco Romano, φοιτητή Ιατρικής, που έδινε καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς υπηρετώντας στη κατεχόμενη Ελλάδα, στο στρατόπεδο των Φιχτίων στην Αργολίδα.

Ο άνθρωπος αυτός πριν μερικά χρόνια ερχόταν στο Άργος, όπου είχε συναντήσει στα χρόνια της κατοχής τη μοναδική του αγάπη.

Βασική πηγή για την έρευνα ήταν και το ίδιο το βιβλίο «Μια Απέραντη Αγάπη» που έγραψε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Φράνκο Ρομάνο. Στο βιβλίο περιγράφονται γεγονότα από την κατοχή στο Άργος (1941-1944), καθώς και η στάση των Ιταλών και Γερμανών στρατιωτών απέναντι στους δοκιμαζόμενους από την πείνα και τις στερήσεις ντόπιους.

Το βιβλίο (εξαντλημένο) παραχωρήθηκε ευγενικά από την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού μαζί με το αρχειακό υλικό που έχει διασωθεί για τον Φράνκο.

Δείτε το βίντεο με τους Αγγλικούς υπότιτλους:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button