home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΡεπορτάζFeatured

Εκτός ελβετικού νυμφώνος το Ναύπλιο

Το 1815, μετά την πτώση της Ναπολεόντιας Αυτοκρατορίας, ο χάρτης της Ευρώπης ξαναγράφηκε και η Ελβετία βρέθηκε στην καρδιά των παιχνιδιών επιρροής. Ο Έλληνας Ιωάννης Καποδίστριας εργάστηκε στο Συνέδριο της Βιέννης για μια ανεξάρτητη Ελβετία, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε για την αναγνώριση των καντονιών της Γενεύης και του Βοντ.

Αποκορύφωμα των εορτασμών για την διακοσαετία της ελληνικής ανεξαρτησίας που διοργάνωνει η πρωτεύουσα του Vaud από τις 2 έως τις 19 Ιουνίου, υπήρξε η ονοματοδοσία ενός Πάρκου σε «Ιωάννης Καποδίστριας». Στις εκδηλώσεις είχε προσκληθεί να παραστεί ο Δήμαρχος Αθηναίων αντί να προσκληθεί η πόλη όπου δημιούργησε και τελικά εδολοφονήθει ο Ιωάννης Καποδίστριας το Ναύπλιο. Η μη πρόσκληση του Ναυπλίου αποτελεί μειωτική πράξη για το Ναύπλιο και κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες.

Για την Ιστορία αναφέρουμε ότι η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λωζάνης Grégoire Junod, της Πρέσβειρας της Ελλάδας Αικατερίνης Ξαγοράρη και της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, ενώ τον κ. Μπακογιάννη συνόδευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button