home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Τσακώνικη γαστρονομία συναντάει τα μανιτάρια του Πάρνωνα

Τα μανιτάρια του Πάρνωνα θα συναντήσει η Τσακώνικη γαστρονομία, αφού προηγηθεί μανιταροεξερεύνηση σε μια εκδήλωση που προετοιμάζει η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ανέστης Βασιλειάδης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την προβολή και προώθηση πακέτων Δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου στον Κοσμά Αρκαδίας. 

 Η εκδήλωση υπό τον τίτλο “Η τσακώνικη γαστρονομία συναντάει τα μανιτάρια του Πάρνωνα” θα ξεκινήσει γύρω στις 10:00 το πρωί με μανιταροεξερεύνηση σε μονοπάτι κοντά στον Κοσμά, με οδηγό τον ειδικό μανιταρολόγο κ. Νεκτάριο Φιλιππόπουλο. Παράλληλα στο χωριό θα βρίσκεται ο σεφ κ. Νίκος Ζαφειρακόπουλος, ο οποίος θα προετοιμάζει εδέσματα με βασικό συστατικό, τα μανιτάρια.

Οι εξερευνητές αφού επιστρέψουν στον Κοσμά ύστερα από περίπου 2 ώρες, θα κάνουν διαλογή και καθαρισμός των μανιταριών που έχουν βρεθεί. Παράλληλα θα ακούσουν λίγα λόγια από τον κ. Πανό Μαρνέρη για την Τσακώνικη διάλεκτο και από την κ. Ελένη Μάνου για την Τσακώνικη γαστρονομία και τις διατροφικές συνήθειες των Τσακώνων.

Όλοι μαζί θα δοκιμάσουν τις δημιουργίες του Σεφ όπως επίσης και 2 τσακώνικα παραδοσιακά φαγητά με βάση την μελιτζάνα που θα έχουν προετοιμάσει οι κ. Ελένη Μάνου και Μαίρη Μαχαιρά.

Τέλος η κ. Φασιλή Ματούλα με γυναίκες του τμήματος τσακώνικης υφαντικής τέχνης, θα παρουσιάσει σε αργαλειό Τσακώνικα υφαντά όπως επίσης και τον τρόπο παρασκευής του γλυκού κουταλιού, “Μελιτζανάκι” το οποίο και θα προσφερθεί σαν επιδόρπιο.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν φορείς των δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας κι εκλεκτοί καλεσμένοι που αντικείμενό τους είναι ο Τουρισμός.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis