home design

Γκιόλας: Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα νοσοκομεία σε Άργος και Ναύπλιο

Ερώτηση προώθησε για κατάθεση ο βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Γκιόλας σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης  για  τα δύο Νοσοκομεία της περιοχής ύστερα από τις αινιγματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε προβληματική τη λειτουργία Νοσοκομείων που η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή, φωτογραφίζοντας έτσι και τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

   Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη γέμισε με ανησυχία και ερωτηματικά τους κατοίκους της Αργολίδας και όχι μόνο, οι οποίοι βλέπουν τις διαθέσεις της Κυβέρνησης πριν ακόμη ηρεμήσει η κοινωνία από την πανδημία, να κινούνται προς την υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  στην περιοχή μας.

  Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να λειτουργήσουν τα δύο Νοσοκομεία συμπληρωματικά ώστε να διασφαλιστεί η ουσιαστική υγειονομική κάλυψη των πολιτών και των πολλών επισκεπτών στο Νομό Αργολίδας.

  Η τοπική κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην Υγεία και τη ζωή των πολιτών.

 Το κείμενο της ερώτησης που συνυπογράφεται και από τον Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Ξανθό, έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: H Κυβέρνηση καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και να παρουσιάσει το σχεδιασμό της για τη λειτουργία των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων στην Αργολίδα.

Πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός έλαβε μέρος στις εργασίες του συνεδρίου «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή» το οποίο διοργάνωσαν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και η ιστοσελίδα ygeiamou.gr και συμμετείχε σε συζήτηση με την καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Κατά τη γενική τοποθέτησή του ο κ. Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις περιοχές της χώρας που έχουν δύο νοσοκομεία σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση μεταφέροντας την αρνητική του διαπίστωση ότι τελικά -όπως αποδεικνύεται- στις περιπτώσεις αυτές, και τα δύο νοσοκομεία  είναι προβληματικά.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Πρωθυπουργός:

«Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ. παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας.

Εάν δεν το κάνουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλώ και όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο, με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή, για το σύστημα υγείας. Και να αφήσουμε στην άκρη τα όποια τοπικά συμφέροντα στο παρελθόν μας εμπόδισαν από το να κάνουμε τέτοιες μεγάλες παρεμβάσεις.»

Επειδή ο  νομός Αργολίδας αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας περιοχής, καθώς οι δύο νοσηλευτικές μονάδες, Άργους και Ναυπλίου, απέχουν μόλις 12 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Επειδή με τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του ο κ. Πρωθυπουργός έθιξε ένα θεμελιώδες θέμα ζωτικής σημασίας το οποίο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας, με εύγλωττους -ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης- τίτλους όπως «Ο Μητσοτάκης “φωτογράφησε” τα δυο Νοσοκομεία της Αργολίδας» (“Αργολικές Ειδήσεις”) –  «Καρφιά Μητσοτάκη για τα νοσοκομεία σε Άργος και Ναύπλιο» (“Αναγνώστης”), δημιουργώντας πρόδηλα ερωτήματα στους πολίτες του νομού.

Επειδή κατά το προηγούμενο διάστημα είχε καταβληθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη προσπάθεια  για την ενίσχυση των δύο νοσηλευτικών μονάδων και τη συμπληρωματική  λειτουργία τους διασφαλίζοντας την ουσιαστική υγειονομική κάλυψη των πολιτών και πολυάριθμων επισκεπτών του νομού μας.

Επειδή η τοπική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τις δύο νοσηλευτικές μονάδες του νομού Αργολίδας;
  2. Υπάρχουν στοιχεία ή μελέτη ειδικών επιστημόνων που αποδεικνύουν ότι οι νοσηλευτικές μονάδες είναι προβληματικές λόγω της μικρής χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ τους;
  3. Θεωρεί ότι οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και επισκέπτες του νομού Αργολίδας μπορούν να καλυφθούν επαρκώς από  μία μόνο νοσηλευτική μονάδα;
  4. Υπάρχει πρόθεση να μετατραπεί η μία νοσηλευτική μονάδα σε μονάδα παροχής υπηρεσιών άλλου τύπου (παρηγορητικής φροντίδας κλπ);

                                                                Ο ερωτών βουλευτής
                                                              Ιωάννης Γκιόλας»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version