home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Στο Ναύπλιο η παρουσίαση της καινοτόμου «Hyperion»

Στο Ναύπλιο θα γίνει η παρουσίαση από τη Φοιτητική Ομάδα Racing Electric MotoStudent, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος το οποίο εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών, της 1ης Αμιγώς Ηλεκτροκίνητης Μοτοσικλέτας Αγώνων στην Ελλάδα, με την ονομασία «Hyperion».

Η Μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε από τους Φοιτητές, με τη Χορηγία της BMW – MOTORRAD HELLAS, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Διαγωνισμού MotoStudent 2019 – 2021 ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο Φοιτητικό Διαγωνισμό Αγωνιστικών Μοτοσικλετών και διοργανώνεται από τη FIM (Federation Internationale Motocyclisme).

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο.

H σημαντικότερη καινοτομία του Hyperion

Από την αρχή της έρευνας και ανάπτυξης του πρωτότυπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά θέλοντας να εφαρμόσει σύνθετα υλικά και τεχνολογίες που σπάνια χρησιμοποιούνται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Έτσι, μετά από ένα χρόνο μελέτης και σχεδιασμού η Racing Electric Motostudent είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρωτότυπό της πριν προχωρήσει στην κατασκευή.

Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με προδιαγραφές Moto 3.

Θέλοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική, η ομάδα έδωσε έμφαση στο σύστημα μετάδοσης το οποίο αποτελεί και την σημαντικότερη καινοτομία του Hyperion.

90% κατασκευή στο εργαστήριο των Σερρών

Αυτό το οποίο ξεχωρίζει στην προσπάθεια της ομάδας, είναι η in-house κατασκευή των εξαρτημάτων. Το 90% αυτών, θα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τα μέλη της ομάδας στις εγκαταστάσεις του MT -LAB (Εργαστήριο Μηχανουργικής Τεχνολογίας & Συστημάτων Παραγωγής υπάγεται στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) στην πανεπιστημιούπολη Σερρών.

Τα περισσότερα εργοστασιακά εξαρτήματα έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις της ομάδας και η κατασκευή της μοτοσυκλέτας ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Στη συνέχεια η ομάδα έκανε δοκιμές μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού καθώς και την εύρεση νέων μελών για την σύσταση της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσπάθεια από την ομάδα, που τυχγάνει της υποστήριξης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μοτοσυκλετών παγκοσμίως και φιλοδοξεί να προβάλλει την ελληνική δημιουργικότητα σε όλο τον κόσμο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button