home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Το εθνικό ένδυμα «Αμαλία» στο Βουλευτικό

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, αθλητισμού, τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων ενημερώνει ότι ξεκίνησε συνεργασία στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντόπουλου».

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής θα παρουσιάσει στο Βουλευτικό Ναυπλίου το εθνικό αστικό ένδυμα «Αμαλία».

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη:

«Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων , ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού χαιρετίζει την συνεργασία μας με το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου” με την υποδοχή του εθνικού αστικού ενδύματος, γνωστό ως “Αμαλία” στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Η φορεσιά αποτελείται από το χρυσοκεντημένο μεταξωτό πουκάμισο, τη μακριά μεταξωτή φούστα σε στυλ Biedermeier, το κοντογούνι, βελούδινο εφαρμοστό χρυσοκέντητο γιλέκο και το κόκκινο φέσι με τη μεταξωτή φούντα.

Το συγκεκριμένο έκθεμα είναι χορηγία του Ιδρύματος ”Καρέλια”, από την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτώρια Γ. Καρέλια”.
Είναι μόνο η αρχή αυτής της συνεργασίας, ενώ σταδιακά θα παρουσιαστούν και όλα όσα ένα χρόνο τώρα καθημερινά δουλεύουμε.

Η covid 19 ήταν ανασταλτικός παράγοντας στον χρόνο των τιμητικών εκδηλώσεων, που οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε, όμως με αισιοδοξία ότι θα αποτελέσει παρελθόν το έτος που τόσο δύσκολα περάσαμε όλοι και με υπευθυνότητα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στους λαμπρούς εορτασμούς, οι οποίοι θα αφήσουν το αποτύπωμα τους στην πόλη μας, στο Δήμο μας, σε όλους τους πολίτες και φυσικά στα παιδιά μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis