home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

TUI Γερμανίας: Αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο

Πισίνα τουρισμός

Αυξημένο είναι το τουριστικό ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών για την Πελοπόννησο, αν και τουριστικοί επιχειρηματίες βλέπουν να ανοίγει ουσιαστικά η σεζόν τον Ιούλιο. Εκτιμούν μάλιστα ότι η φετινή περίοδος θα εξελιχθεί καλύτερα από την αντίστοιχη περσινή.

Σύμφωνα με το υπουργείο τουρισμού έχουν προσγειωθεί στη χώρα μας με πτήσεις τσάρτερ ήδη 150 χιλιάδες ξένοι επισκέπτες από τις 14 Μαΐου, που άνοιξε επισήμως η σεζόν, με την προϋπόθεση ότι η εμβολιαστική διαδικασία θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

Ζήτηση για ταξιδιωτικά πακέτα υπάρχει για τον Ιούνιο, εντούτοις ο κύριος όγκος των κρατήσεων διοχετεύεται προς το δεύτερο εξάμηνο, οπότε θεωρείται πως και το επιδημιολογικό φορτίο θα έχει μειωθεί περαιτέρω, αλλά και ίσως να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί, και στις χώρες προέλευσης.

Σύμφωνα με την TUI Γερμανίας, ήδη περίπου οι πρώτοι 12 χιλιάδες τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Η TUI fly ξεκίνησε κιόλας από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου πτήσεις προς την Πελοπόννησο, αλλά και Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω.

Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο εισόδου στην Ελλάδα ορίζει συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν από την αναχώρηση, να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test έως και 72 ώρες πριν ή πιστοποιητικό ανάρρωσης. Τον Ιούνιο ενεργοποιείται και το green pass για την COVID-19 κατόπιν της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών-μελών έπειτα από σχετική πρόταση που είχε κάνει η Ελλάδα, η  ψηφιακή “απόδειξη” δηλαδή ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από την COVID-19.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis