home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Μοριάς ’21»: Τα «πιάτα της Επανάστασης» περιμένουν συμμετοχές από τις επιχειρήσεις της Αρκαδίας

Ένα πρόγραμμα πολιτισμού που συνδυάζει τουρισμό, τέχνες, γαστρονομία, φύση και ιστορία ξετυλίγεται αυτό το καλοκαίρι στην Πελοπόννησο με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το ΜΟΡΙΑΣ ’21 είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού που, μέσα από θεματικές διαδρομές, συνδέει εμβληματικές πόλεις της Πελοποννήσου, αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και τον ρόλο κάθε πόλης στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Θα αναπτυχθούν 21 θεματικές διαδρομές που συνδυάζουν πολιτισμό και τουρισμό και προβάλλουν τα γνωστά και άγνωστα μνημεία κάθε πόλης, ενώ εμπλουτίζονται με 4 άξονες δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση.

Στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο αγαπημένος Chef Λευτέρης Λαζάρου δημιούργησε ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών! Το menu συνοδεύεται από wine pairing με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο master sommelier  Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Το παραπάνω υλικό παρουσιάζεται σε 12 εκπαιδευτικά video και την αναλυτική συνταγή για την επιτυχημένη παρασκευή αυτών των πιάτων. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί ενδεικτικά format menu και σήμανση για τη δράση “Τα Πιάτα της Επανάστασης”.

Αυτά θα είναι διαθέσιμα, δωρεάν, σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, το εστιατόριό θα εντάσσεται στη λίστα συνεργαζόμενων που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.morias21.com από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τα στοιχεία εστιατορίου σας και εφόσον εσείς το επιθυμείτε, περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Το ΜΟΡΙΑΣ 21 θα υποστηριχθεί από συνολική καμπάνια, στην τηλεόραση, τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με στόχο την προβολή της Αρκαδίας, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, καλεί τις επιχειρήσεις της εστίασης να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας την παρακάτω αίτηση συμμετοχής και να την στείλουν στο email: [email protected].

Η αίτηση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος θα επικοινωνήσουν με τους εστιάτορες για να τους στείλουν τις 12 συνταγές που ετοίμασε ο Chef Λευτέρης Λαζάρου καθώς και το format του Μενού που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο εστιατόριό τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis