Μονεμβασιά: Στο δήμο το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου

Το σπίτι του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο Κάστρο Μονεμβασίας πέρασε στην πλήρη κυριότητα του του Δήμου Μονεμβασίας, χθες Πέμπτη 27 Μαΐου, μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 750.000,00€, το οποίο θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000,00€.

Ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης με ανακοίνωσή του, αναφέρει την χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, την οποία όπως τονίζει «οι υπηρεσίες του Δήμου την έφεραν εις πέρας με επιτυχία μέχρι το τελικό στάδιο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής, έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή, να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, σύντομα θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του μουσείου Γιάννη Ρίτσου.

Σχόλια

ktimatologio 300x250

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
newsletter banner anagnostis