home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Η επίσκεψη Τατούλη στην Αργολίδα, το απουσιολόγιο και η αινιγματική δήλωση

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και οι εθελοντές της κοινωνικής δομής του Συσσιτίου Ευαγγελίστριας, στο Ναύπλιο, υποδέχθηκαν σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου τον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος από την πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Αργολίδας Αντώνη Λυμπέρη.

Όχι όμως από τον Βασίλη Σιδέρη και τον Αναστάσιο Γανώση, οι οποίοι εκλέχτηκαν με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο έλαμψαν δια της απουσίας τους, προμηνύοντας ίσως εξελίξεις αναφορικά με το πολιτικό τους μέλλον.

Η αινιγματική δήλωση

Μάλιστα ο Πέτρος Τατούλης προχώρησε σε μία αινιγματική δήλωση που απευθυνόταν σε νυν και τέως συνεργάτες του και αφορά το έργο του στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν από τους πρώην και νύν συνεργάτες μου, να ιδιοποιηθούν το μεγάλο έργο που έχουμε κάνει στην Αργολίδα. Το έργο που έχουμε κάνει στην Αργολίδα ανήκει σε όλους τους πολίτες της Αργολίδας και σε όλη την κοινωνία. Η προσπάθεια που κάναμε εμείς απέδωσε καρπούς, είτε λέγονται αθλητικά έργα, είτε έργα πολιτισμού, υποδομών και οδοποιίας».

Διαβάστε ακόμα

Τι αναφέρει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού

Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού αναφορικά με την επίσκεψη Τατούλη:

«Ο κ. Τατούλης πίστεψε στην αναγκαιότητα ανέγερσης νέου κτιρίου, για τις ανάγκες του Συσσιτίου της Αγάπης και της Ιματιοθήκης της Αγάπης, της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και με την καταλυτική συμβολή του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου, όπου οι μελέτες έγιναν με δαπάνη του Δήμου, έθεσε το έργο σε άμεση προτεραιότητα και ένταξη στο Π.Δ.Ε. τον Μάιο του 2018, έδωσε την έγκριση για δημοπράτηση του έργου τον Ιούνιο του 2018, στις 25-9-2019 υπέγραψε την σύμβαση με την εταιρεία κατασκευής του έργου και στις 24-3-2019 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος».

Το υπό ανέγερση κτίριο Συσσιτίου και ιματιοθήκης και άλλων εκδηλώσεων, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αφού θα δοθεί η δυνατότητα να φύγουμε από τα προκάτ και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας των μαγειρείων που βιώνουμε σήμερα, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά θα δοθεί και η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα σίτισης περισσοτέρων συνανθρώπων μας, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Η συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεχίζεται , με στόχο μας, την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωσή του, και με σκοπό η νέα δομή να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες (κατάλληλα ψυγεία, αποθηκευτικοί χώροι κ.α.).

Είμαστε σίγουροι ότι και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας ,που έχει μοιρασθεί τις αγωνίες μας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην διαδρομή, επιθυμεί το συντομότερο να ολοκληρωθεί το έργο. Δυστυχώς όμως το έργο καθυστερεί, καθώς και η προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων που βρίσκονται στην Ευαγγελίστρια, για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Η κατασκευαστική εταιρεία θα μπορούσε, και με δεδομένο ότι τα χρήματα υπάρχουν, να συντομεύσει το έργο. Η στάση μας αυτή για την αγωνία ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου, εκπορεύεται καθαρά και μόνο από την αίσθηση καθήκοντος και υποχρέωσης προς το σύνολο των συνανθρώπων μας, που καθημερινά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, να σταθούμε δίπλα τους. Ήμαστε σίγουροι ότι όλοι θα πράξουν το καθήκον τους και αυτό το καλοκαίρι θα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την κοινωνική αλληλεγγύη στην Αργολίδα».

Η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»

Όπως σημειώνει η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» σε δελτίο τύπου που απέστειλε:

“Επίσκεψη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στο Λυγουριό, πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» πρώην Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης, συνοδευομένος από την πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Αργολίδας κ.Αντώνη Λυμπέρη.
Στο Ναύπλιο ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε το κτήριο του συσσιτίου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, όπου κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης τόσο με τις εθελόντριες όσο και με τον πρόεδρο του Συσσιτίου και εφημέριο του Ιερού Ναού Πατέρα Ελευθέριο Μίχο, εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την πορεία του έργου καθώς παρατηρείται μια ανεξήγητη κωλυσιεργία, παρά το γεγονός πως τα χρήματα για το έργο έχουν εξασφαλιστεί. 

Ο Πατήρ Ελευθέριος επεσήμανε την αναγκαιότητα για την άμεση υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του κ.Τατούλη στην υλοποίηση του ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου της ανάδειξης των Μυκηναϊκών τάφων.

Να σημειώσουμε πως καθημερινά οι εθελοντές και οι εθελόντριες του συσσιτίου, ετοιμάζουν γεύματα  για σημαντικό αριθμό απόρων από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων κάτω από δύσκολες συνθήκες μέσα σε κοντέινερ με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φάνης Στεφανόπουλος. 
Κατόπιν ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας κ. Ιωάννης Σαρρής, του οποίου η συμβολή στο συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά σημαντική.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στα δύο πολύ σημαντικά έργα, ο κ. Τατούλης τόνισε:

«Εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινήσαμε σήμερα από την Αργολίδα και θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να διαπιστώσουμε την εξέλιξη έργων, τα οποία ως Περιφερειακή Αρχή σχεδιάσαμε, ωριμάσαμε, δημοπρατήσαμε και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους.

Στην Αργολίδα η «Νέα Πελοπόννησος» παρέδωσε ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομών, στον τομέα των οδικών αξόνων, του αθλητισμού, της υγείας, του πολιτισμού κτλ.

Καλούμε τον κ.Νίκα να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση των εργασιών των συγκεκριμένων έργων και να σταματήσει να επικαλείται προφάσεις προκειμένου να καθυστερήσει την υλοποίηση τους.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει, οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα έργα αυτά φέρουν τη σφραγίδα της «Νέας Πελοποννήσου» και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής»”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Κύριε Πέτρο τι τα θες τι τα γυρεύεις, γέρασες στη πολιτική, ότι ήταν να δώσεις το έδωσες, τι άλλο να περιμένουμε από εσένα, άφησε κανέναν νέο άνθρωπο να ασχοληθεί, να εχει κ δύναμη κ κουράγιο, εσύ κ η παρέα σου μπαίνετε στο κλαμπ των υοερηλικων, πλέον, επιτέλους!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button