Home design
home design 800x400

Διακοπές με ραντεβού για εμβολιασμό

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Διακοπές με ραντεβού για εμβολιασμό
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό Covid-19

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι προβλέπεται για νέους ηλικίας 18-29 ετών που θα μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στα νησιά με το σωτήριο τσίμπημα κατά του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά οι εμβολιασμοί που γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελευθερία» πραγματοποιούνται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η συλλογιστική πίσω από την απόφαση αυτή είναι να ενισχυθεί η «ασπίδα» της ανοσίας καθώς δεν είναι λίγοι οι νέοι που μετακινούνται προς τα νησιά για να εργαστούν πέρα από τις διακοπές τους.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι έπρεπε να είναι κάποιος κάτοικος νησιού ακόμα και αν εμπίπτει σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, ώστε να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Κανονικά προχωρούν οι εμβολιασμοί

«Σπάσαμε το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών σήμερα», είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα από το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000.

Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%.

Τέλος, τόνισε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis