home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeaturedFirst Featured

Δαλαμανάρα: Ξερά χόρτα απειλούν να τους κάψουν σαν …ποντίκια

Άμεση απειλή για την ίδια τους τη ζωή και για την περιουσία τους αποτελούν τα ξερά χόρτα δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ στη Δαλαμανάρα του Άργους, στα οποία αρκεί μια σπίθα για να προκαλέσουν κόλαση φωτιάς στην περιοχή, όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί εκεί, με τους πολίτες που ανησυχούν μην καούν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια σαν …ποντίκια, να γίνονται …μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών, προκειμένου να προστατευθούν από μια πιθανή πυρκαγιά, που μπορεί να προκληθεί πλέον πολύ εύκολα.

Απειλή φωτιάς δίπλα στα σπίτια

Εδώ και καιρό τα ξερά χορτάρια στην περιοχή της Δαλαμανάρας, δίπλα στις γραμμές του τρένου σε συνδυασμό με την ξηρασία αποτελούν απειλή, τη στιγμή μάλιστα που η απόσταση των σπιτιών από τα χορτάρια δεν απέχει πάνω από 6-7 μέτρα.

Σύμφωνα με τους περιοίκους, ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια ανήκει στον ΟΣΕ και στα αίτηματά τους να δοθεί μια λύση ώστε να μην κινδυνεύουν, όπως λένε Δήμος –  Περιφέρεια – ΟΣΕ νίπτουν τας χείρας τους. Οι κάτοικοι μιλούν για εμμονική άρνηση διαφόρων φορέων να τους προστατέψουν. Τονίζουν ότι στα αιτήματά τους προς το Δήμο, η απάντηση είναι ότι η περιοχή είναι αρμοδιότητας ΟΣΕ.

Αντίθετα, αναφέρουν όμως ότι πέρσι που επικρατούσε η ίδια κατάσταση, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την πυροσβεστική, η απάντηση ήταν να γίνει καταγγελία στο Δήμο.

Ανάλογες απαντήσεις παίρνουν και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν λόγω περιοχής, όπως το κλάδεμα των ψηλών ευκάλυπτων και η δυνατότητα δόμησης της γειτονιάς, καθώς δημιουργείται πρόβλημα αναγνώρισης του δρόμου κάτω από τις γραμμές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button