home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFirst Featured

Συνωστισμός στην Πελοπόννησο με 80% προ-κρατήσεις για τον Ιούνιο

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για ενοικίαση αυτοτελών διαμερισμάτων ή και κατοικιών για διακοπές μέσα στον Ιούνιο σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Οι προ-κρατήσεις, λόγω της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης που έχουν υιοθετήσει σχεδόν στο σύνολο τους οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb, τους τελευταίους 18 μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες (όχι βίλες) για 5 διανυκτερεύσεις με συνολικό κόστος διαμονής έως 500 ευρώ, έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Σημαντική η πολιτική της δωρεάν ακύρωσης

Πολλές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά τη διάρκεια αναζήτησης τουριστικού προορισμού ενημερώνουν τους επισκέπτες μέσω ενημερωτικών αναρτήσεων, όπως: «Εφόσον έχετε ακόμη μέρες για τη διαμονή σας, επιλέξτε δωρεάν ακύρωση για μεγαλύτερη ευελιξία. Με τη δωρεάν ακύρωση τα σχέδιά σας μπορούν να αλλάξουν χωρίς πρόβλημα!», «Από τις 6 Απριλίου 2020, η πολιτική ακύρωσης που επιλέγετε θα ισχύει ανεξάρτητα από την κατάσταση με τον κορωνοιό. Σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση με επιλογή δωρεάν ακύρωσης σε περίπτωση που αλλάξουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια» κ.α.

Έντονη κινητικότητα στην Πελοπόννησο

«Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με διεθνείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όσον αφορά τα άνωθεν δεδομένα, καταγράφονται πενθήμερα των καλοκαιρινών μηνών που οι προ-κρατήσεις αγγίζουν ακόμη και το 80%. Πρωταγωνιστικό ρόλο και το φετινό καλοκαίρι φέρεται να έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, λόγω τόσο της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου που την συνδέει με την Αθήνα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E- Real Estates.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στην Μεσσηνιακή Μάνη, στα παράλια του Νομού Κορινθίας (Λέχαιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λουτράκι, Λουτρά Ωραίας Ελένη), στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Πόρτο Χέλι) ενώ αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και η Αχαΐα κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλείας. Τέλος, έντονο ενδιαφέρον, σύμφωνα με την έκθεση, σημειώνεται και για την «χρυσή» αμμώδη ακτογραμμή της Ηλείας και ιδιαίτερα την Κυλλήνη και την Κουρούτα.

Αναλυτικός πίνακας με τ.μ. και κόστος διανυκτερεύσεων:

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-RealEstates. Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες).

* Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας και αφορά τον μήνα Ιούνιο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών.

iefimerida.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button