home design 800x400
home design 1170Χ320

Διαγωνισμός Eurovision: Το δέκα το καλό για την Ελλάδα

Γουρλίδικο αποδείχθηκε το 10 για την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2021. H χώρα μας, που εκπροσωπήθηκε από τη Στεφανία, παρουσιάστηκε στη σκηνή του τελικού 10η και μετά το τέλος της βαθμολογίας κατέκτησε την 10η θέση. Στην κορυφή βρέθηκαν οι Ιταλοί μετά από 31 χρόνια, ενώ η Κύπρος έφτασε μόνον έως την 16η θέση.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου ήταν ξανά το «αχτύπητο» δίδυμο του τηλεοπτικού σχολιασμού της Eurovision 2021, το βράδυ του Σαββάτου (23/5) και ξεκίνησαν τη μετάδοση για την ΕΡΤ μιλώντας για τον διαφορετικό – λόγω πανδημίας – διαγωνισμό που φιλοξένησε φέτος το Ρότερνταμ. «Ο τελευταίος χρόνος σίγουρα δεν κύλησε εύκολα, τα καταφέραμε όμως να είμαστε στην πόλη του Ρότερνταμ. Πιο λίγοι, πιο προσεκτικοί, στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό μουσικό γεγονός της χρονιάς, με ασφυκτικά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά με πολλή χαρά! 

Πού να ήξεραν οι Ολλανδοί όταν σκέφτονταν το σλόγκαν “Open up” ότι θα ερχόταν μία πανδημία και το “Open up” θα αποκτούσε τελείως διαφορετικό νόημα». Ο τελικός ξεκίνησε με την παρέλαση των ερμηνευτών από τις 20 συμμετέχουσες χώρες, ενώ πρώτη μπήκε στην αρένα η λαμπερή Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο με τελευταία χώρα το Σαν Μαρίνο. 

Το ιταλικό συγκρότημα Måneskin με το ροκ τραγούδι «Zitti e Buoni» ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Måneskin έδωσαν την πρωτιά στην Ιταλία, 31 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της χώρας σε διαγωνισμό Eurovision. Το 1990, το «Insieme: 1992» με τον Τότο Κουτούνιο είχε κερδίσει αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλία. «Το ροκ ν ρολ ποτέ δεν πεθαίνει» είπαν οι νικητές και «τα έσπασαν» στη σκηνή του τελικού!

Εντυπωσίασε η Stefania με το Last Dance για την Ελλάδα

Στη 10η θέση – κατά σειρά εμφάνισης – είδαμε στον τελικό της Eurovision 2021, την υπέροχη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) που ερμήνευσε το «Last Dance» για την Ελλάδα μας, στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ. 

Η 18χρονη Στεφανία ξεσήκωσε το κοινό στις κερκίδες, που της χάρισε το πιο ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα. Η 41η εμφάνιση της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision έγινε με την νεότερη ερμηνεύτρια της βραδιάς. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κάποια σημεία των χορευτών που δεν εξαφανίστηκαν τελικά με τη βοήθεια των ειδικών εφέ, η Στεφανία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό!

Η Stefania ερμήνευσε το «Last Dance» των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn με δυναμισμό και φωνητική ακρίβεια, πλαισιωμένη από την απόλυτα συγχρονισμένη χορευτική ομάδα της (Νίκος Κουκάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου και Κώστας Παυλόπουλος). Η σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελικού, καθώς και τα ειδικά εφέ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε live μετάδοση στην Eurovision, δημιούργησαν ένα μοναδικό θέαμα υψηλών προδιαγραφών που ενθουσίασε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές, κατατάσσοντάς την τελικά στην 10η θέση της βαθμολογίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis