Home design
home design

Μπούρτζι: Μυστήριο σιντριβάνι στη θάλασσα – Θέαμα από την παραλία Ναυπλίου

Μυστήριο σιντριβάνι στη θάλασσα, δίπλα στο Μπούρτζι

Μυστήριο καλύπτει το θέαμα με το σιντριβάνι μέσα στη θάλασσα, δίπλα στο Μπούρτζι, στο Ναύπλιο, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο πίδακας νερού απέναντι από την παραλία αποτέλεσε θέαμα για πολύ ώρα στον κόσμο που περπατούσε ή έπινε τον καφέ του, με ένα σκάφος να σπεύδει στο σημείο και δύτες να πέφτουν στο νερό.

Μυστήριο σιντριβάνι στη θάλασσα, δίπλα στο Μπούρτζι
Ένα σκάφος με δύτες έσπευσε στο σημείο που δημιουργήθηκε ο πίδακας νερού μέσα στη θάλασσα
Σκάφος δίπλα στο Μπούρτζι στο Ναύπλιο

Ο κόσμος από την παραλία είδε έναν τεράστιο πίδακα νερού να βγαίνει σαν σιντριβάνι από τη θάλασσα και το χρώμα ήταν σκούρο καφετί, προς μαύρο. Τα σχόλια από τον κόσμο έδιναν και έπαιρναν, μέχρι που κάποιοι ισχυρίζονταν ότι έσπασε ο αγωγός των λυμάτων που πρόσφατα κατασκευάστηκε από τη ΔΕΥΑΝ για να συνδέσει το Μπούρτζι με το δίκτυο της πόλης. Άλλοι ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για τον αγωγό νερού που επίσης κατασκευάστηκε πρόσφατα και περνάει από τον βυθό για να φτάσει στη νησίδα.

Για πολύ ώρα πάντως το σιντριβάνι τράβηξε όλα τα βλέμματα και έστρεψε προς εκεί τους φωτογραφικούς φακούς και τα κινητά τηλέφωνα.

Δύτες απέναντι από το Μπούρτζι στο Ναύπλιο
Οι δύτες βγήκαν κοντά στον φάρο, όταν σταμάτησε το συντριβάνι
Μυστήριο σιντριβάνι στη θάλασσα, δίπλα στο Μπούρτζι
Ένα σκάφος με δύτες βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο που δημιουργήθηκε ο πίδακας νερού

Ο μυστήριος πίδακας

Τί πραγματικά συνέβη όμως και δημιουργήθηκε αυτός ο πίδακας στον Αργολικό κόλπο δίπλα από το Μπούρτζι;

Ο anagnostis.org επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με το Λιμενικό Ταμείο, με τη ΔΕΥΑΝ και με το Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τάσο Ζαφείρη, ο οποίος δεν βρισκόταν στη σημείο, αλλά ενημερώθηκε σχετικά, αποκλείεται να επρόκειτο για τον υποθαλάσσιο αγωγό λυμάτων, αφού δεν θα μπορούσε να έχει τέτοια πίεση για να δημιουργήσει πίδακα.

Την πιθανότητα να πρόκειται για τον αγωγό λυμάτων απέκλεισε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε. Όπως τόνισε η ΔΕΥΑΝ έχει ολοκληρώσει τις εργασίες, ενώ ο αγωγός λυμάτων σημειώνει ότι δεν έχει συνδεθεί ακόμα με το αποχετευτικό του Μπούρτζι. Επίσης ο κος Καχριμάνης απέκλεισε την βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, που ξεκινάει από το Ναύπλιο και καταλήγει στο Μπούρτζι. Όπως επισημαίνει ο Καχριμάνης οι υπεύθυνοι των εργασιών που γίνονται στη νησίδα πρόκειται να κατασκευάσουν και ένα φρεάτιο για τη σύνδεση.

Δύτες απέναντι από το Μπούρτζι στο Ναύπλιο
Μπούρτζι στο Ναύπλιο

Η λύση του μυστηρίου και η αναρρόφηση του βυθού

Το μυστήριο λύθηκε τελικά από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, το οποίο γνώριζε τί ακριβώς έχει συμβεί στη θάλασσα και πώς δημιουργήθηκε το σιντριβάνι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμεναρχείου πρόκειται για αναρρόφηση που δημιουργήθηκε στο βυθό από τις εργασίες ρευματοδότησης, που συνεχίζουν να γίνονται για το Μπούρτζι και για τις οποίες υπάρχει η σχετική αδειοδότηση. Από την πλευρά του το Λιμεναρχείο Ναυπλίου αποκλείει την πιθανότητα να δημιουργήθηκε ο πίδακας από βλάβη των αγωγών ύδρευσης ή αποχέτευσης μέσα στη θάλασσα.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis