home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύρινη κόλαση για τρίτη μέρα στα Γεράνεια

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πύρινη κόλαση για τρίτη μέρα στα Γεράνεια

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που καίει από το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου αρχικά στον Σχίνο της Κορινθίας και στη συνέχεια σε περιοχές των Μεγάρων και της ευρύτερης της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες καθώς αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ οι περιοχές που προβληματίζουν είναι αυτές γύρω από το Αλεποχώρι, στον ορεινό όγκο των Γερανίων, στο Χάνι αλλά και οι αναζωπυρώσεις στον Σχίνο από όπου ξεκίνησε η φωτιά

«Δεν απειλείται κάποια περιοχή» είπε ο κ. Βαθρακογιάννης ο οποίος κατέληξε ότι «είναι μια πολύ βελτιωμένη εικόνα που ευελπιστούμε ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τα εναέρια μέσα και με τη μείωση των ανέμων από τις 4:30 το πρωί θα πάμε καλύτερα».

Το μέτωπο που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) από το Σχίνο Λουτρακίου, μετά από καύση κλαδιών σε ελαιώνα, εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και καίει σε διάφορα σημεία με την πυροσβεστική να ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη, 4 Πετζετέλ και 2 ελικόπτερα. Τις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες. Παράλληλα ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την περιοχή για να συντονίζει την επιχείρηση.

Η καταστροφική πυρκαγιά έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης 20/05 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

φωτιά στο Σχίνο
Σχίνο Κορινθίας

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σοβαρότερο πρόβλημα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Μάζι και Χάνι Δερβενίου, με τις φλόγες να κατακαίνε ό,τι βρίσκεται στο δρόμο τους.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα η δράση των οποίων αναμένεται να είναι καθοριστική για τον περιορισμό του μετώπου λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της δυσκολίας πρόσβασης των πυροσβεστών.

Λίγο πριν τις 02:30 τα ξημερώματα, το πύρινο μέτωπο στο Αλεποχώρι αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή ρεύματος στην περιοχή από τα ξημερώματα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis