home design 800x400
home design 1170Χ320

Πουλάς: Το ΚΙΝΑΛ πρωτοπόρο στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης

Ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%» μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Η Νέα Δημοκρατία κατά την συζήτηση του ν.4523/2018 είχε επιδείξει  υπερβολή, λαϊκισμό, συντηρητισμό, αλλά και πολιτική ανωριμότητα καταψηφίζοντάς τον.
  • Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής και σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα είχε επιδείξει πολιτική υπευθυνότητα και γενναιότητα τασσόμενο υπέρ επί της αρχής, διατυπώνοντας όμως, επιφυλάξεις και κάνοντας προτάσεις για την βελτίωση της πληρότητας και της  δυνατότητας εφαρμογής του.
  • Το παρόν νομοσχέδιο επιχειρεί να βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζεται ότι η καλλιέργεια, επεξεργασία και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης αποτελεί ένα νέο πεδίο επιχειρηματικότητας με σημαντικές προοπτικές.
  • Σαφώς το σχέδιο νόμου που προτείνεται δεν συνιστά ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης.
  • Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κάνναβη βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, στην αύξηση της όρεξης και στην αίσθηση ηρεμίας καθώς και θετική επίδραση στις διαταραχές συμπεριφοράς και στην επιθετικότητα των ασθενών.
  • Για τους ασθενείς αυτούς η άμεση πρόσβαση σε εγκεκριμένα θεραπευτικά σκευάσματα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους και στην καθυστέρηση της εξέλιξης των ανίατων νόσων, συνιστά κοινωνική ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα.
  • Η χώρα μας για τους χρονίως πάσχοντες και την παρηγορητική ιατρική δείχνει από ελάχιστο έως μηδενικό ενδιαφέρον, τόσο νομοθετικά όσο και θεσμικά, παρότι ο αριθμός των χρονίως πασχόντων έχει αυξηθεί κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο κατά τα επόμενα χρόνια.
  • Ακόμα περιμένουμε να θεσμοθετήσετε το εθνικό μητρώο χρονίως πασχόντων και να φέρετε ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα που θα συμπεριλαμβάνει και την διευκόλυνση της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης για την συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών.
  • Η μέριμνα για τον αδύναμο, τον πάσχοντα, τον συνάνθρωπο που υποφέρει και αγωνιά για την διαφύλαξη της υγείας του είναι προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis