home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Σκούρα τα πράγματα για το βερίκοκο

Βερίκοκα

Στη ζώνη των περίπου 2,50 ευρώ το κιλό, µε µικρές διακυµάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω έχουν σταθεροποιηθεί προς το παρόν οι τιµές στο βερίκοκο, σε µια χρονιά που δείχνει ότι έντονα ελλειµµατική, λόγω των ζηµιών που προκλήθηκαν από τους παγετούς.

«Τα βερίκοκα είναι πολύ λίγα φέτος. Στις πρώιµες ποικιλίες υπάρχουν περιοχές που δεν θα µαζέψουν τίποτε. Γενικά είναι µια πολύ δύσκολη χρονιά», αναφέρει στην Agrenda ο Νίκος Κοσµάς από την περιοχή του Άργους, στην Πελοπόννησο.

Όπως σηµειώνει, αυτές τις µέρες κόβεται η Mocador, ενώ οι εµπορικές πράξεις γίνονται στα 2,50 ευρώ το κιλό και είναι ελαφρά χαµηλότερα από τα 3 ευρώ, που πήραν οι πρώτες κοπές.

Για ελλειπτική χρονιά µιλά κι ο γεωπόνος Ανδρέας Κορολής, τονίζοντας πως η παραγωγή φαίνεται πως θα περιοριστεί στο 30% της συνολικής περσινής. «Σε Αργολίδα, Άστρος Κυνουρίας και Κορινθία όσοι έκοψαν πρώιµες ποικιλίες, πληρώθηκαν µε 2,50 έως 2,80 ευρώ το κιλό, αλλά τώρα οι τιµές κυµαίνονται στα 1,80-2,20», αναφέρει και προβλέπει µεγάλη έλλειψη στα «bebeco», «orange red» και «νεράιδες», καθώς «ό,τι δεν έκαψε ο πάγος άµεσα, δεν έδεσε καρπό και τον απέβαλαν».

agronews.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis