home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύρινη κόλαση: Μεγάλη φωτιά απειλεί τον Σχίνο Κορινθίας

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Σχίνο Κορινθίας η οποία καίει δασική έκταση και σύμφωνα με μαρτυρίες των δασοπυροσβεστών στο loutrakiblog καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι.

Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό τις βραδινές ώρες, ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 5 μποφόρ. Η περιοχή έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους ενώ υπάρχουν και δεκάδες εξοχικές κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβεστικά οχήματα με 54 πυροσβέστες από την Περαχώρα και από την Κόρινθο ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης παιρνουν μέρος και δύο πεζοπόρα τμήματα. Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν επίσης δυνάμνεις της ΕΛ.ΑΣ αλλά και υδροφόρες του Δήμου.

Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια. Από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα εδώ και λίγα λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο.

Την προσπάθεια κατάσβεσης δεν ευνοεί ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου. Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική ανέφερε ότι είναι πιθανό να ζητηθεί και η προληπτική εκκένωση του οικισμού της Αγίας Σωτήρας.

Το βίντεο του korinthostv δείχνει το μέγεθος της φωτιάς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis