home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeaturedFirst Featured

Οι Αθηναίοι φέρνουν σουξέ στην Πελοπόννησο

Οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για «μίνι» διακοπές το δεύτερο Σαββατοκύριακο, μετά την άρση του lockdown, καθώς για να μεταβεί κάποιος εκεί δεν απαιτείται η υποχρεωτική διενέργεια self test, οπως ισχύει στα νησιά.

Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι εμφανής, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και ήδη οι κρατήσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, ξεπερνούν το 80%.

Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Πελοπόννησο

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφθούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στο Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, την Καλαμάτα, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασιά και την Πύλο, ενώ κάποιοι επιλέγουν και τον Πόρο.

Διαβάστε ακόμα

Κόστος και ασφάλεια

Οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την αποφυγή συνωστισμού σε πλοία και αεροδρόμια.

«Επιλέγουν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5-2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από τη φυσική ομορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών ενδιαφέρονται κυρίως για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Ο Θ. Μπάκας επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση».

Πάνω από 80% κλεισμένα τα Airbnb

Οι προκρατήσεις στο σύνολο των παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας για το χρονικό διάστημα 21/5-23/5, σε αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 80%.

Οι τιμές μίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις σε σχέση με το 2020 και ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της κατοικίας, τα τετραγωνικά μέτρα, τις προδιαγραφές και την εγγύτητα στη θάλασσα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button