home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΑθλητισμόςFeatured

Ο αθλητισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ιωάννης Μαντζούνης σε γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε σε μια σειρά ενεργειών και σημαντικών έργων που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στη νεολαία, στην αθλητική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις υποστηρικτικές δομές που συμβάλλουν στην πρόοδο και την ηθική του αθλητισμού. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε επίσης τη συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων που στέκονται, για διαφόρους λόγους, μακριά από τη διοίκησή του  και ιδιαίτερα την παρουσία της γυναίκας.

Με αυτές τις σκέψεις είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω  τα ακόλουθα:

  1. Η νέα Περιφερειακή Αρχή προχωρεί σε συνεργασία με τους είκοσι έξι δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη σύνταξη ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ προκειμένου να δημιουργηθεί Μητρώο Αθλητικών Εγκαταστάσεων, ενεργών σωματείων, αθλητικών δραστηριοτήτων και πολύτιμων στατιστικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη χάραξη της αθλητικής μας πολιτικής.
  2. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τόσο την κοινωνική αποστολή του αθλητισμού όσο και τη συμβολή του στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου όλα τα νόμιμα και ενεργά σωματεία να τύχουν γενναίας οικονομικής ενίσχυσης.
  3.  Προσεχώς θα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω όλα τα έργα που θα ξεκινήσουν ή έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, με αρχικό στόχο όλοι οι νομοί να αποκτήσουν Κλειστό Γυμναστήριο ολυμπιακών διαστάσεων σε χώρους όπου θα υπάρξει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σήμερα ενδεικτικά αρχίζω από το νομό Αργολίδας αναφέροντας ότι:

  • Τα γήπεδα Τολού και Ανυφίου είναι έτοιμα σε ποσοστό 95% και σύντομα θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να καταστούν λειτουργικά και να πάρουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας.
  • Άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα τελευταίας γενιάς στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Φιχτίων του Δήμου Άργους-Μυκηνών, όπως και στο γήπεδο Αγίου Δημητρίου του Δήμου Επιδαύρου.
  • Στο γήπεδο Διδύμων, για την απαραίτητη νομιμοποίησή του, θα κατασκευαστούν σύγχρονα αποδυτήρια.
  • Τα γήπεδα ποδοσφαίρου Ερμιόνης και Πορτοχελίου θα αποκτήσουν καινούριο συνθετικό τάπητα τελευταίας γενιάς.όπως και το γήπεδο 5χ5 Ν. Επιδαύρου.
  • Προχωρούν τα έργα βελτίωσης στο κλειστό Αγίας Τριάδας.
  • Τοποθετείται ισοθερμικό κάλυμμα στο κολυμβητήριο Ναυπλίου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
  • Ακολουθεί η βελτίωση με την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα της αγωνιστικής επιφάνειας του γηπέδου του Ν. Ηραίου (Χώνικα) και παραμένει σε εκκρεμότητα η κατασκευή κερκίδων και αποδυτηρίων.
  • Επίσης σύντομα θα αρχίσουν τα έργα βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Μαλανδρενίου και Μυκηνών.
  • Αντικαθίσταται ο συνθετικός τάπητας στο γήπεδο (7Χ7) Μπορσίων του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
  • Στο Κρανίδι μετά από τη συνεργασία του Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου με τον κ. Νίκα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστεί σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο.
  • Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης για το ενωσιακό γήπεδο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Νίκα για τη θέση που μου έχει εμπιστευτεί,  ώστε να υπηρετήσω τον αθλητισμό με ανιδιοτέλεια, όπως και τους δύο συναδέλφους μου στην Αργολίδα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαλτέζο και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, τόσο για τη βοήθειά τους όσο και για την ειλικρινή και άψογη συνεργασία μας, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι είμαστε μία συμπαγής και αποτελεσματική ομάδα για το καλό των συμπολιτών μας που μας έστειλαν σε αυτές τις υπεύθυνες θέσεις».

Ιωάννης Μαντζούνης
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού
Περιφέρειας Πελοποννήσου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button