home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚορινθία

Φωτιά στο Σχίνο: Γιατί έμεινε βουβό και πάλι το 112;

Βουβό έμεινε το 112 χθες, Τετάρτη 19 Μαΐου το βράδυ μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Σχίνο. Το γεγονός δημιούργησε αρκετές απορίες τις οποίες ωστόσο ανέλαβε να λύσει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Ο αριθμός λειτούργησε, αλλά δεν χρειάστηκε να λάβουν SMS γιατί δεν κινδύνεψε κανείς, με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά σε κατοικούμενα σπίτια. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή έκτακτης ειδοποίησης, πρέπει να γίνεται με προσοχή η αποστολή τέτοιων μηνυμάτων βραδινές ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα που θα αποσταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, δηλαδή στις 3-4 τα ξημερώματα, μπορεί να δημιουργήσει πανικό. Όταν η απομάκρυνση διασφαλίζεται με άλλο τρόπο δεν χρειάζεται αποστολή μηνύματος» συμπλήρωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Σε ύφεση η πυρκαγιά

πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας βρίσκεται σε ύφεση, δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. «Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση. Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ο κ. Κολοκούρης σημείωσε ότι ξεκίνησε μέσα από έναν ελαιώνα.

«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση. Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε μέσα σε δάσος με πεύκα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι έχουν κινητοποιηθεί στο σημείο δυνάμεις από όλη την Ελλάδα , καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι δύσκολο «και θέλω να εξαλείψω κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης».

Τέλος, σημείωσε ότι κάποια σπίτια που βρίσκονταν μέσα στους ελαιώνες υπέστησαν ζημιές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button