home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΚοινωνίαΑχαΐαΗλείαFeaturedFirst Featured

Με το στανιό οι Γαλάζιες σημαίες στην Αργολίδα, με εξαίρεση το Ναύπλιο

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Στάσιμη η Αργολίδα

Στην Αργολίδα Γαλάζια σημαία απονέμεται σε 5 παραλίες, 4 στο Δήμο Ναυπλιέων και μία στο Δήμο Ερμιονίδας (Πορτοχέλι/AKS Hinitsa Bay). Στο Δήμο Ναυπλιέων οι παραλίες είναι: Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα, Τολό.

Οι γαλάζιες σημαίες στο νομό δόθηκαν με το στανιό, για ακόμα μία χρονιά, καθώς από τους τέσσερις δήμους Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, μόνο το Ναύπλιο

φαίνεται πως ασχολείται σοβαρά με το θέμα, έχοντας εξασφαλίσει 4 από τις 5 σημαίες του νομού, χωρίς ωστόσο φέτος να καταφέρει να προσθέσει κάποια ακόμα.

Πρωταθλητές και ουραγοί στην Πελοπόννησο

Ίδια εικόνα και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου με κάποιους δήμους να το χουν πάρει πιο ζεστά από κάποιους άλλους. Η Λακωνία με 10 και η Κορινθία με 9 βραβεύσεις παραλιών προηγούνται σε Περιφερειακό επίπεδο. Ουραγοί η Αργολίδα με 5 και η Αρκαδία με 4.

Τις λιγότερες σημαίες σε σύνολο των 7 νομών της Πελοποννήσου τις έχει συγκεντρώσει η Αχαΐα, με μόλις δύο στον ίδιο δήμο.

Δείτε αναλυτικά τις Γαλάζιες Σημαίες στην Πελοπόννησο.

Η εκδήλωση των βραβεύσεων

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό:

Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κος Κωνσταντίνος Αραβώσης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κος Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κος Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, κος Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την λίστα με τις 545 παραλίες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Μπραβοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!! Εγώ προτείνω η καραθωνα να βγει πρώτη παραλία της Ευρώπης!!!!!!!!!!!! , η καθαρότερη, η λαμπερό τερη, η καταληλοτερη,, πείτε μας τι πίνετε να πιούμε κ εμείς να τα βλέπουμε όλα μπλε!!!!!!!!!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button