home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Ναύπλιο: Τρία χρόνια Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα Δήμου Ναυπλιέων με περιοχή ευθύνης την Αργολίδα, ξεκίνησε την λειτουργία του στις 6 Φεβρουαρίου 2018 και είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής.

Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας και μπορεί να παραπέμπεται αναλόγως. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων, συνεργάζεται με υπηρεσίες και φορείς πολιτών και διασυνδέεται/ διαλειτουργεί σε επίπεδο περιφέρειας με την Επιτελική/ Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη), με στόχο την πολύπλευρη αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών.

Σε ποιους απευθύνεται

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της Αργολίδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής-ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμμετέχει στην διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Χιλιάδες επισκέψεις

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων διεκπεραιώνονται αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης (Ενοικίου), Αναπηρικά Επιδόματα, Επίδομα  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και Επίδομα Γέννησης.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του:

  • οι επισκέψεις πολιτών ξεπέρασαν τις 7.000, από αυτές οι 4.200 πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2020
  • εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά,
  • συγκεκριμένα για το έτος 2019, εγγράφηκαν παραπάνω από 1.800 άτομα και το 2020 οι νεοεισερχόμενοι στην υπηρεσία ανήλθαν σε 1.200

Στελέχωση του Κέντρου

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελείται από την Σταθερή Δομή στο Ναύπλιο, η οποία στελεχώνεται από μία Κοινωνική Λειτουργό-Συντονίστρια και μία Ψυχολόγο και από την Κινητή Μονάδα, που καλύπτει τους εταίρους δήμους και αποτελείται από μία Κοινωνική Λειτουργό, μία Ψυχολόγο και έναν Οδηγό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Ναύπλιο (Νέα Πολιτεία, Εργατικές Κατοικίες ΙΙΙ)

Τηλ. 27520 22795

e-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/kknafplio

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button