home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

Γιατί εγκαθιστούν αεροναυτιλιακά ραδιοβοήθηματα στην Αργολίδα

Με νέα σύγχρονα ραδιοβοηθήματα θα ενισχυθούν τα ελληνικά αεροδρόμια, τα οποία θα συμβάλουν στην ενίσχυση ασφάλειας των πτήσεων στη χώρα. Την Παρασκευή, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπογράφηκε από τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, και τον Patrick Defranoux, αντιπρόεδρο της Thales, η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης σύγχρονων συστημάτων πλοήγησης, προϋπολογισμού 16.318.400 ευρώ.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα προμηθευτεί 10 κατευθυντικά συστήματα πλοήγησης (ραδιοφάροι) πολύ υψηλής συχνότητας DVOR, για αεροδρόμια και για σημεία οριοθέτησης αεροδιαδρόμων. Εξ αυτών, έξι θα εγκατασταθούν στους αερολιμένες Ζακύνθου, Ρόδου, Χίου, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Νέας Αγχιάλου, τρία στις θέσεις οριοθέτησης αεροδιαδρόμων Φίσκα Θεσσαλονίκης, Κάρυστος, Στρώμα Υμηττού, κι ένα ως σύστημα αναφοράς στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Μείζονος Συντήρησης.

Επίσης, 13 αεροναυτιλιακά ραδιοβοήθηματα μέτρησης απόστασης DME, για αερολιμένες και για σημεία οριοθέτησης αεροδιαδρόμων. Από αυτά δύο θα εγκατασταθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», πέντε στους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Σκοπέλου, Κεφαλληνίας, Πάρου, Τανάγρας, πέντε στις θέσεις οριοθέτησης αεροδιαδρόμων σε Δίδυμο Αργολίδας, Κέα, Κάρυστο, Στρώμα Υμηττού, Παλαιοχώρα Χανίων κι ένα ως σύστημα αναφοράς στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Μείζονος Συντήρησης.

Τέλος, έξι συστήματα ενόργανης προσγείωσης ILS, εκ των οποίων τα πέντε θα εγκατασταθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» κι ένα στον αερολιμένα Ρόδου.

Για την ανάθεση της προμήθειας και εγκατάστασης των σύγχρονων συστημάτων πλοήγησης στα αεροδρόμια της χώρας προκηρύχθηκε ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Τα υπάρχοντα συστήματα πλοήγησης λειτουργούν εδώ και 25 χρόνια και πλέον λόγω παλαιότητας δεν υποστηρίζονται από ανταλλακτικά, ενώ το κόστος συντήρησης είναι αυξημένο. Επιπλέον, η χώρα υποχρεούται να εφαρμόσει τους ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, που αφορούν στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (SES).

Στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν επίσης το παρών και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς, ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος, η οικονομική διευθύντρια της πρεσβείας της Γαλλίας Emmanuelle Boulestrau, η νομική σύμβουλος της Thales Ελλάδος Ευαγγελία Κατσικερού κι ο Sales & Business Development Manager της Thales Ελλάδος Παναγιώτης Κάππος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button